angela.
12 mai (luni), 2025
angela.

Prăjitura cu mere: Rețetă simplă și rapidă pentru o prăjitură aromată, plină de mere, scorțișoară și blat cu nucă

Prajitura cu mere cuburi

Prăjitura cu mere este o rețetă verificată și îndrăgită, care vă oferă o prăjitură delicioasă și aromată, plină de mere.

Această rețetă simplă și rapidă garantează succesul și va încânta orice iubitor de dulciuri. Combinația de aluat fraged, umplutură de mere aromată cu scorțișoară și blatul fin cu nucă vă va cuceri cu siguranță.

Pregătiți prăjitura cu mere care combină aluatul fraged, umplutura suculentă de mere aromată cu scorțișoară și blatul cu nucă. Această prăjitură este ideală pentru întâlnirile de familie sau pentru o pauză dulce alături de o cafea după-amiaza.

Formă de copt: 38 x 25 cm

Ingrediente pentru aluat fraged:

  • 450 g făină 550
  • 8 g praf de copt (2 lingurițe)
  • 4 g sare (1/2 linguriță)
  • 90 g zahăr pudră
  • 1 ou mediu
  • 250 g unt

Mod de preparare aluat fraged:

Într-un bol, amestecați făina, praful de copt, sarea și zahărul pudră.

Adăugați oul și untul rece, amestecați până obțineți un aluat omogen. Tapetați forma de copt de 38 x 25 cm cu hârtie de copt.

Întindeți aluatul în formă, ridicând marginile cu aproximativ un centimetru. Înțepați aluatul cu o furculiță.

Așezați merele răcite și scurse pe aluat. Presărați zahărul cu scorțișoară peste mere.

Preîncălziți cuptorul la 180°C și coaceți prăjitura timp de 15 minute.

Ingrediente pentru umplutură de mere:

  • 1 kg mere curățate (fără coajă și cotor)
  • 50 ml suc de lămâie (1 lămâie)
  • 50 ml apă (sau după nevoie)
  • 60 g zahăr cu scorțișoară (3 pliculețe)

Preparare umplutură de mere:

Curățați merele de coajă și cotor.

Tăiați merele cubulete și puneți-le într-o oală, adăugați 50 ml apă și 50 ml suc de lămâie.

Fierbeți merele timp de 5-7 minute, apoi scurgeți-le și lăsați-le să se răcească.

Ingrediente pentru blat cu nucă:

  • 4 albușuri
  • Un praf de sare
  • 110 g zahăr tos
  • 4 gălbenușuri
  • 80 g ulei de floarea-soarelui (4 linguri)
  • 30 g nuci măcinate
  • 70 g făină albă

Pentru decor:

  • Zahăr pudră

Mod de preparare blat cu nucă:

Bateți albușurile cu un praf de sare până devin spumă.

Adăugați treptat zahărul tos și bateți până obțineți o spumă tare.

Încorporați gălbenușurile unul câte unul. Adăugați uleiul de floarea-soarelui și amestecați ușor.

Amestecați nucile măcinate cu făina albă și adăugați-le în compoziția de ouă. Întindeți blatul cu nucă peste prăjitura pre-coaptă. Coaceți prăjitura la 180°C pentru încă 15-20 de minute, până devine aurie.

Finalizare:

Lăsați prăjitura să se răcească complet. Scoateți hârtia de copt de pe prăjitură. Presărați zahăr pudră pentru decor.

Poftă bună!

Sfaturi:

Înlocuire fructe: merele pot fi înlocuite cu alte fructe, precum pere sau piersici, în funcție de sezon.

Decor: prăjitura poate fi decorată cu frișcă sau înghețată înainte de servire.

Răcire: prăjitura are un gust mai bun când este răcită, așa că lăsați-o să stea câteva ore înainte de a o servi.

Alte informații utile:

tort cu crema de lapte condensat si ciocolata
Prăjituri

Tort perfect de cacao cu cremă de lapte condensat și glazură de ciocolată

prajitura cu crema de lamaie si cocos
Prăjituri

Tort de vanilie cu cremă de lămâie și cocos: extraordinar de cremos și aromat

prajitura margo
Prăjituri

Prăjitura Margo – un desert la cană cu aspect elegant și gust deosebit

budinca de vanilie cu caramel si banane
Prăjituri

Desert rapid la pahar cu vanilie, lapte condensat și banane caramelizate

desert fara coacere cu ciocolata si mascarpone
Prăjituri

Tort de ciocolată: fără coacere, cu cremă mascarpone

prajitura Paula cu piersici
Prăjituri

Prăjitură PAULA cu piersici și cremă de vanilie: un desert aromat și îmbietor!

prajitura cu budinca si biscuiti
Prăjituri

Prăjitură fără coacere cu budincă, biscuiți și frișcă: Gata în 15 minute!

desert cu ricotta si piersici
Prăjituri

Desert cu piersici, ricotta și cremă pufoasă: O prăjitură ușoară și proaspătă, ideală pentru petreceri

prajitura cu vanilie si frisca
Prăjituri

Îți lingi degetele: Desert delicios cu cremă aromată și bezea pufoasă deasupra

tort delice
Prăjituri

Tort Delice cu blat pufos, cremă de budincă și jeleu de fructe

  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de post, rapidă și foarte gustoasă

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară