angela.
15 iunie (duminică), 2025
angela.

Prajitura Magda: un desert pentru cei care iubesc crema de vanilie și jeleul de vișine

prajitura magda

O prăjitură pentru toată lumea! Nu doar pentru cei care iubesc blatul de tort cu cremă de budincă. În plus, ceva cu vișine care va încânta pe oricine. Și să nu mai vorbim despre glazura de ciocolată pe care am amestecat-o cu niște ingrediente dulci și delicioase… Ei bine, asta nu o să vă dezvăluim. Trebuie să descoperiți singuri.

Ingrediente pentru crema de venilie (budincă):
  • 1 l lapte
  • 3 plicuri budincă de vanilie fără zahăr (3 x 40 g)
  • 30 g făină albă (2 linguri)
  • 5 gălbenușuri
  • 150 g zahăr
  • 200 g unt sau margarină
Pregatire budinca:

Într-o cratiță cu fund larg, turnăm 800 ml lapte și îl aducem la punctul de fierbere. Între timp, batem gălbenușurile până își dublează volumul. Apoi adăugăm zahărul și continuăm să mixăm câteva minute până când compoziția devine deschisă la culoare.

Adăugăm 200 ml lapte, făina și praful de budincă, amestecând până la omogenizare. Când laptele fierbe, turnăm încet compoziția de ou și budincă, amestecând continuu.

Fierbem budinca (amestecând tot timpul, altfel se poate lipi) până se îngroașă și începe să facă bule de abur. Luăm budinca de pe foc, o acoperim cu folie alimentară sau aluminiu (pentru a preveni formarea crustei) și o lăsăm să se răcească complet.

Ingrediente pentru blat x 2:
  • 60 g făină albă (tip 450)
  • 3 ouă
  • 80 g zahăr
  • 50 g fulgi de cocos
  • 0,5 linguriță praf de copt
Pregatirea blatului:

Măcinăm fulgii de cocos cu ajutorul unui blender cu funcție de tocare. Separăm gălbenușurile de albușuri. Punem albușurile într-un bol și le batem spumă. Adăugăm treptat zahărul și continuăm să mixăm până când zahărul se dizolvă complet. Adăugăm gălbenușurile, unul câte unul, și mixăm în continuare.

Lăsăm mixerul deoparte. Cernem făina împreună cu praful de copt și o adăugăm în compoziție, amestecând ușor cu o lingură de lemn. La final, adăugăm treptat fulgii de cocos și amestecăm până la omogenizare. Turnăm compoziția într-o tavă dreptunghiulară, cu dimensiunile 24 x 38 cm, tapetată cu hârtie de copt. Coacem blatul în cuptorul preîncălzit la 160 – 170°C, timp de aproximativ 15 – 20 minute (căldură sus și jos).

Verificăm cu o scobitoare: dacă aceasta iese curată, blatul este copt. Scoatem tava din cuptor și o lovim de masă de la o înălțime de 50 cm pentru a preveni lăsarea blatului. După răcire, desprindem blatul de marginile tăvii, îl scoatem și îndepărtăm hârtia de copt. Tăiem crusta superioară, deoarece aceasta se va desprinde atunci când punem crema.

Coacem al doilea blat folosind aceleași cantități de ingrediente. Ambele blaturi se păstrează pentru asamblarea prăjiturii.

Prajitura „Sâmbure”

Ingrediente pentru stratul de vișine:
  • 850 g vișine fără sâmburi (din compot)
  • 3 linguri gelatină
  • 100 ml apă fierbinte pentru gelatină
Stratul de vișine

Punem 3 linguri de gelatină într-un bol, adăugăm 100 ml apă fierbinte și lăsăm să se umfle. Amestecăm bine. Scurgem vișinele din compot și le punem într-un bol. Verificăm să nu conțină sâmburi, apoi le mixăm ușor până obținem o pastă. Turnăm gelatina peste vișine, amestecând energic cu un tel pentru a se combina uniform. Punem compoziția la frigider pentru aproximativ o oră, până devine consistentă ca o pastă.

Împărțim compoziția de vișine în două părți egale. Însiropăm ambele blaturi cu sirop. Distribuim compoziția de vișine pe fiecare blat, nivelând uniform. Punem blaturile la frigider pentru ca stratul de vișine să se întărească bine.

Glazură de ciocolată:
  • 2 tablete de ciocolată cu lapte (200 g)
  • 6-7 linguri de lapte
  • 160 g stafide
Sirop pentru însiroparea blatului:
  • 150 ml apă fiartă și răcită
  • 3 lingurițe zahăr
Continuarea cremei de budincă

După ce budinca s-a răcit, batem untul (trebuie să fie mai rece decât budinca, pentru a evita tăierea cremei) până devine pufos. Adăugăm treptat budinca rece, continuând să mixăm. După ce am încorporat toată budinca, mixăm până când crema devine omogenă și fină.

Asamblarea prăjiturii

După ce stratul de vișine s-a întărit, așezăm primul blat pe o tavă sau pe un tocător. Întindem jumătate din crema de budincă peste blat, nivelând uniform. Așezăm al doilea blat deasupra, presând ușor pentru a fixa straturile. Întindem restul de cremă de budincă pe deasupra și nivelăm. Punem prăjitura la frigider pentru aproximativ 2 ore, pentru ca stratul superior de cremă să se întărească.

Glazura de ciocolată

Într-un vas cu apă fierbinte, așezăm un bol de sticlă (fără să atingă apa) și încălzim. În bol, adăugăm ciocolata cu lapte și laptele, amestecând până se topește ciocolata. La final, adăugăm stafidele și le amestecăm până sunt acoperite complet cu ciocolată.

Turnăm glazura fierbinte peste prăjitură, distribuind uniform. Punem prăjitura la frigider pentru ca glazura să se întărească bine.

Poftă bună!

Tags: Desert cu vanilieRetete cu vișine

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tort cu crema de lapte condensat si ciocolata
Prăjituri

Tort perfect de cacao cu cremă de lapte condensat și glazură de ciocolată

prajitura cu crema de lamaie si cocos
Prăjituri

Tort de vanilie cu cremă de lămâie și cocos: extraordinar de cremos și aromat

prajitura margo
Prăjituri

Prăjitura Margo – un desert la cană cu aspect elegant și gust deosebit

budinca de vanilie cu caramel si banane
Prăjituri

Desert rapid la pahar cu vanilie, lapte condensat și banane caramelizate

desert fara coacere cu ciocolata si mascarpone
Prăjituri

Tort de ciocolată: fără coacere, cu cremă mascarpone

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară