Cred ca aceasta reteta este una dintre cele mai simple dar si cele mai cremoase prajituri cu blat pe care eu le-am facut vreodata. Este deosebit de gustoasa si se face foarte usor.
Prajitura poate fi servita si ca tort dar si ca un desert festiv atunci cand urmeaza sa aveti musafiri sau pur si simplu doriti sa va incantati familia cu ceva dulce si bun.
Ingrediente pentru blat:
- Lapte condensat – 300 de gr
- Ouă – 2 bucăți
- Unt – 100 de gr
- Sare – 1 praf
- Făină de grâu – 140 de gr
- Praf de copt – 1 linguriță
Cremă:
- Smântână 25% grăsime – 380 gr
- Lapte condensat fiert – 4 linguri
- Cacao – 1 lingură
- Fulgi de nucă de cocos – 4 linguri
Preparare:
Pregătim aluatul. Se amestecă 300 de grame de lapte condensat într-un recipient separat cu ouale, untul moale – 100 de grame. Amestecă totul cu un tel, adauga un praf de sare, 140 gr de faina cernuta si praful de copt si se amesteca totul pana la omogenizare.
Este posibil să aveți nevoie de cantități diferite de făină, deoarece făina fiecăruia este diferită. Concentrați-vă pe consistența aluatului, ar trebui să curgă ca o „panglică”, ar trebui să fie destul de lichid.
Acoperiți tava cu hârtie de copt si turnam aluatul si punem in cuptorul preincalzit la 200 grade, timp de 10 minute. Verificăm daca este gata, cu o scobitoare, aceasta ar trebui să rămână uscată. Dupa ce este gata se taie in 2 sau in 4.
Pregătesc crema. Intr-un vas separat, am pus smantana 25% grasime – 380 grame (temperatura camerei), lapte condensat fiert – 4 linguri (la temperatura camerei) pentru ca in crema sa nu fie cocoloase. Adaugam si pudră de cacao – 1 lingură. Bateți cu un mixer la viteză mare timp de 2 minute.
Ung blaturile racite cu crema, asezand-le una peste alta. Asigurați-vă că ungeți „laturile” prajiturii cu crema, astfel încât să se înmoaie mai bine. La final, puteti decora cu fulgi de nuca de cocos.
Prajitura trebuie lăsata să se înmoaie bine la frigider (ideal toată noaptea) iar înainte de servire, ține prajitura la temperatura camerei, cel puțin o jumătate de oră, așa va fi mai gustoasa. Pofta buna!