angela.
7 noiembrie (vineri), 2025
angela.

Rețetă pentru dulceață de struguri fără sâmburi – O delicatesă de neuitat

Dulceata de struguri albi

Acum este sezonul perfect pentru a prepara această dulceață de struguri fără sâmburi, ideală pentru micul dejun sau pentru a o păstra pentru iarnă.

Dulceața are o tehnică simplă și un gust inegalabil, cu o consistență aurie care atrage toate privirile. Urmează rețeta pentru a adăuga această delicatesă pe masa ta.

Ingrediente pentru dulceata:

  • 1,5 kg struguri fără sâmburi
  • 3,5 căni de zahăr
  • Zeama de la o jumătate de lămâie

Mod de preparare:

Spală bine strugurii fără sâmburi și lasă-i să se scurgă. Dacă sunt boabe mai mari, poți să le tai în jumătăți pentru a se fierbe uniform și pentru a elibera mai bine aroma.

Pune strugurii într-o cratiță mare și adaugă zahărul peste ei. Amestecă bine și lasă-i la macerat timp de 1-2 ore, până când strugurii încep să elibereze suc. Acest pas ajută la intensificarea gustului și permite zahărului să se dizolve parțial în suc.

Pune cratița pe foc mic și lasă amestecul să ajungă încet la punctul de fierbere, amestecând din când în când pentru a evita lipirea de fundul cratiței. Când începe să fiarbă, poți să îndepărtezi spuma care se formează deasupra, pentru o dulceață mai limpede.

Continuă să fierbi dulceața timp de 30-40 de minute, până când începe să se îngroașe și are o consistență similară mierii. Poți testa consistența punând puțină dulceață pe o farfurie rece; dacă se încheagă și nu curge rapid, este gata.

Cu aproximativ 5 minute înainte de a opri focul, adaugă zeama de lămâie și amestecă bine. Acest lucru ajută la menținerea culorii frumoase a dulceaței și previne cristalizarea zahărului.

Toarnă dulceața fierbinte în borcane curate și sterilizate. Închide bine capacele și lasă-le să se răcească complet, de preferat cu capul în jos, pentru a sigila borcanele mai bine.

Sfaturi pentru o dulceață perfectă:

Alege struguri proaspeți și bine copți – Strugurii fără sâmburi trebuie să fie dulci și suculenți pentru a obține un gust desăvârșit și o textură ideală.

Lasă amestecul la macerat – După ce amesteci strugurii cu zahărul, lasă-le la macerat pentru câteva ore pentru ca fructele să elibereze sucul lor natural.

Adaugă lămâia la final – Zeama de lămâie ajută la păstrarea culorii și la prevenirea cristalizării zahărului în timpul depozitării

Alte informații utile:

varza-murata-5
Conserve și murături

Boabele de porumb – Secretul neașteptat pentru o varză murată perfect și o moare limpede

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Conserve și murături

Dulceață de morcovi delicioasă și surprinzător de gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post – se topesc în gură pur și simplu

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară