angela.
9 septembrie (marți), 2025
angela.

Jumătăți delicioase de roșii pentru iarnă: Toate s-au mâncat până la ultima bucățică

rosii-jumatati-delicioase-iarna

Roșiile marinate tăiate în jumătăți sunt un adevărat succes la orice masă, iar marinada lor gustoasă e savurată până la ultima picătură! Această rețetă este o combinație inspirată între roșii prunișoare, legume tocate și verdețuri, totul îmbinat într-o saramură simplă, dar cu gust desăvârșit. Roșiile rămân ferme și bine pătrunse, iar legumele din marinadă oferă un plus de aromă și culoare.

Prepararea este clară și nu implică pași complicați, iar rezultatul este un borcan plin cu gust, numai bun pentru iarnă. Fiecare îmbucătură aduce un amestec plăcut de dulce, acrișor și ușor picant, exact cât trebuie pentru a transforma roșiile într-un aperitiv de care nu te mai saturi.

Ingrediente pentru roșii marinate:

  • 4 kg roșii tip prunișoare;
  • 2 cepe mari;
  • 2 ardei grași;
  • 2 morcovi;
  • 2 căpățâni de usturoi;
  • 2 legături de mărar;
  • 2 legături de pătrunjel;
  • 1 ardei iute;
  • foi de dafin;
  • piper negru boabe.

Ingrediente pentru marinadă:

  • 2 litri de apă potabilă;
  • 3 linguri de sare;
  • 2 linguri de zahăr;
  • 100 ml oțet 9%.

Mod de preparare:

Treceți verdeața prin mașina de tocat, împreună cu ardeiul gras, morcovul, usturoiul și ardeiul iute. Tăiați roșiile în jumătăți.

Așezați în borcane sterilizate mai întâi jumătate din cantitatea de roșii, apoi ceapă tăiată mare, foi de dafin, boabe de piper negru și din nou roșii.

Turnați apă clocotită până sus. Închideți ușor cu capacele și lăsați 20 de minute. După aceea, scurgeți apa din borcane într-o cratiță. Adăugați zahărul și sarea. Puneți legumele mărunțite înapoi în saramură.

Fierbeți totul împreună timp de 3-4 minute. Apoi adăugați oțetul și turnați saramura fierbinte cu legumele în borcane.

Închideți cu capacele, întoarceți borcanele cu susul în jos și înveliți-le până se răcesc complet. Păstrați-le la loc răcoros.

Aceste roșii marinate sunt potrivite pentru platouri reci, garnituri sau salate rapide. Se pot consuma ca atare sau alături de cartofi, orez ori mâncăruri de post. Marinada este atât de bună încât poate fi folosită și ca bază pentru supe sau sosuri.

Sfat util: Dacă îți place o aromă mai pronunțată, poți adăuga câteva felii subțiri de hrean sau câteva boabe de coriandru în fiecare borcan.

Tags: Conserve cu rosiiRețete de murăturiRețete roșii pentru iarnă

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Conserve și murături

Dulceață de morcovi delicioasă și surprinzător de gustoasă

rosii-simple-delicioase-iarna
Conserve și murături

Cele mai delicioase roșii conservate pentru iarnă: pline de gust și savoare

prune-marinate-fara-sterilizare
Conserve și murături

Prune marinate pentru iarnă, fără sterilizare – rețeta mea de fiecare sezon

salata-castraveti-sos-picant-iarna
Conserve și murături

Salată de castraveți în sos picant – am pus 20 de borcane pentru iarnă: gustul e fantastic!

gustare-vinete-iarna-simpla
Conserve și murături

Gustare delicioasă de vinete pentru iarnă: Rețeta simplă pe care o repet în fiecare an

rosii-marinate-saramura-aromata
Conserve și murături

Roșii marinate pentru iarnă – rețetă reușită cu saramură aromată: se bea imediat!

rosii-verzi-marinate-magazin
Conserve și murături

Roșii verzi marinate: gogonele – rețeta care iese foarte bună de fiecare dată

castraveti-murati-reteta-bunica
Conserve și murături

Așa făcea bunica mea – castraveți crocanți murați în sticlă, ca cei la butoi

rosii-marinate-miere-iarna
Conserve și murături

Nimeni nu face roșiile așa – roșii marinate cu miere: marinada se bea imediat!

rosii-murate-ca-butoi
Conserve și murături

Pune mai multe, că se termină repede – roșii murate pentru iarnă ca din butoi

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară