angela.
21 octombrie (marți), 2025
angela.

Ruladă bicoloră cu glazură de ciocolată – alegerea perfectă pentru orice ocazie!

rulada bicolora cu glazura de ciocolata

Dacă vă plac dulciurile, aceste minunatii de ciocolată bicolore vă vor încânta cu siguranță. Combinația dintre aluatul pufos și stratul fin de glazură de ciocolată creează un desert delicios, perfect pentru o cafea sau ca o răsplată dulce după prânz.

Prepararea simplă și gustul excelent le fac o alegere populară pentru orice ocazie!

Ingrediente aluat bicolor:

  • 100 g zahăr
  • 2 ouă
  • 8 g zahăr vanilat
  • un vârf de sare
  • 50 g ulei
  • 6 g praf de copt
  • 270 g + 10 g făină universală
  • 10 g cacao + 1 linguriță de ulei

Glazură:

  • ciocolată topită (după gust)

Cum procedăm:

1. Pregătirea aluatului: Mai întâi, puneți zahărul într-un castron mare, adăugați ouăle, zahărul vanilat și un vârf de sare. Începeți să amestecați încet cu un tel până obțineți un amestec omogen, apoi adăugați uleiul și amestecați din nou bine.

2. Adăugați praful de copt în amestecul de aluat și, treptat, încorporați făina universală. Fiecare porție de făină se amestecă bine până când obțineți un aluat omogen, apoi continuați să amestecați până devine neted.

3. Împărțiți aluatul obținut în două părți egale. În una dintre părți adăugați cacao și o linguriță de ulei. Amestecați bine până când cacao se încorporează perfect și se formează un bulgăre de cacao. În aluatul deschis adăugați făină și formați o bilă fină și netedă.

4. Acum împărțiți ambele părți de aluat (cel deschis și cel închis) în două părți egale și formați din fiecare câte un cilindru. Întindeți ușor cilindrul deschis cu mâinile și puneți cilindrul închis în mijloc. Unește marginile cilindrului deschis cu degetele și apasă ușor pentru a forma un rulou uniform.

Tăieturi bicolore de ciocolată cu glazură fină de ciocolată

5. Repetați acest proces cu celelalte jumătăți de aluat și rotiți ușor rulourile astfel încât să fie cât mai uniforme și conexiunea să fie fermă.

6. Puneți rulourile pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, lăsând suficient spațiu între ele pentru a preveni lipirea în timpul coacerii. Fiecare rulou se înțeapă de câteva ori cu o furculiță pentru a ajuta la coacerea uniformă.

7. Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de 15-20 de minute la 180 °C, până când capătă o culoare aurie.

8. După coacere, lăsați rulourile să se răcească puțin și apoi transferați-le pe un grătar. Apoi, turnați-le cu ciocolată neagră topită pe care o întindeți uniform pe întreaga suprafață. Puneți-le în frigider pentru un timp, pentru ca ciocolata să se întărească.

Tăieturi bicolore de ciocolată cu glazură fină de ciocolată

9. După ce ciocolata s-a întărit, puteți decora rulourile după imaginația dumneavoastră cu încă puțină ciocolată și puneți-le din nou la frigider pentru a lăsa ciocolata să se întărească bine.

10. Când ciocolata este suficient de întărită, tăiați rulourile în felii uniforme și serviți-le cu dragoste, multă savoare și grație.

Tăieturi bicolore de ciocolată cu glazură fină de ciocolată

Tăieturi bicolore de ciocolată cu glazură fină de ciocolată

Prieteni, vă dorim poftă

Tags: Prăjitură cu ciocolată

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Conserve și murături

Dulceață de morcovi delicioasă și surprinzător de gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

reteta de sirop de brad
Rețete

Sirop de casă din lăstari tineri de molid sau brad

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post – se topesc în gură pur și simplu

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de Post. Rapidă și foarte gustoasă

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară