angela.
23 mai (vineri), 2025
angela.

Ruladă moale și aromată, din piept de porc: poate fi gătită la cuptor sau afumătoare

rulada din carne de porc

Dacă sunteți în căutarea unui preparat gustos și sănătos, care să aducă un plus de savoare meselor voastre, acest rulou de carne din piept de porc este soluția perfectă. Gătit acasă, cu ingrediente naturale și fără aditivi, acest deliciu va deveni cu siguranță o gustare preferată.

Uitați de mezelurile industriale și experimentați un preparat plin de arome și texturi, ideal pentru orice ocazie specială sau pur și simplu pentru o masă de zi cu zi. Iată cum puteți prepara acest rulou de carne din piept de porc, pas cu pas.

Ingrediente:

  • Piept de porc 1 kg
  • Sare 15 g pentru 1 kg de carne 50/50 (sare nitritică 7,5 g, sare de masă 7,5 g)
  • Piper negru 2 g
  • Adjika uscată 0,5 linguriță
  • Coriandru 1 g
  • Oregano 1 g
  • Paprika 2 g
  • Usturoi uscat 2 g

Mod de preparare:

Într-un bol, amestecați sarea de masă și sarea nitritică, piperul negru, adjika uscată, coriandrul, oregano, paprika și usturoiul uscat.

Spălați bine pieptul de porc, uscați-l și tăiați-l în felii subțiri.

Bateți bine carnea pe ambele părți. Frecați-o cu amestecul de condimente pe toate laturile.

Nu uitați să răsfoiți galeria pentru a vedea procesul detaliat de preparare.

-3

-3-2

Rulați carnea într-un rulou și legați-o cu sfoară. Împachetați-o în folie alimentară și puneți-o în frigider pentru 24 de ore.

După 24 de ore, ștergeți ruloul cu un prosop de hârtie.

Pentru a măsura temperatura din interiorul produsului, folosesc un termometru cu sondă.

La temperatura de 35°C, urmăriți ca temperatura din interiorul ruloului să ajungă la 20-25°C.

Apoi, setați temperatura la 80°C și gătiți până când temperatura din interiorul ruloului ajunge la +50°C…+55°C.

Puneți o tavă cu apă fierbinte pe fundul cuptorului și gătiți până când temperatura din interiorul ruloului atinge +72°C.

-5

Mi-a luat 3 ore. Lăsați-l să se odihnească timp de 15 minute. Împachetați-l în hârtie de copt și folie de aluminiu.

Lăsați-l să se răcească complet la temperatura camerei.

După ce s-a răcit, puneți-l în frigider pentru toată noaptea.

-6

-6-2

Pofta buna!

Tags: Retete cu carne de porcRetete de afumaturi

Alte informații utile:

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

retete de dulceata de conuri
Rețete

Rețete sănătoase și delicioase din conuri de pin sau de brad

dulceata delicioasa de conuri de pin
Rețete

Dulceață naturală din conuri de pin pentru iarnă

sirop si dulceata din muguri si conuri de pin
Rețete

Sirop din muguri tineri de pin sau dulceață din conuri – care e mai bun?

sirop de brad cu zahar brun
Rețete

Sirop din muguri de brad sau molid, rețetă cu zahăr alb sau brun

gem aromat cu conuri de brad
Rețete

Dulceață delicioasă din conuri verzi de pin, făcută acasă

sirop de brad facut acasa cu lamaie
Rețete

Sirop din muguri tineri de brad, cu lămâie– rețetă delicată și sănătoasă

dulceata din conuri de brad taiate
Rețete

Dulceață din conuri de brad, verzi, tăiate – uite cantitățile și prepararea

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de post, rapidă și foarte gustoasă

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară