angela.
9 septembrie (marți), 2025
angela.

Salată „din tot ce rămâne” pentru iarnă – pun toamna peste 15 borcane cu salată ardelenească

salata-ardeleneasca-iarna-conserve

Această salată de legume pentru iarnă este o rețetă simplă și practică, potrivită pentru orice cămară bine pregătită. Amestecul de castraveți, roșii, varză, ceapă, ardei și morcovi, alături de verdeață și un dressing de oțet, sare, zahăr și ulei, oferă un gust plăcut și echilibrat. Este o modalitate bună de a conserva legume proaspete într-un mod care le păstrează gustul și consistența.

Se prepară ușor, fără fierbere inițială a legumelor, iar sucul lăsat în timpul marinării se toarnă direct în borcane, ceea ce dă salatei un plus de savoare. Se potrivește bine la prânz sau cină, alături de alte mâncăruri simple.

Pentru preparare veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • castraveți, roșii – câte 1 kg;
  • morcovi, ardei gras, ceapă și varză – câte 300 g;
  • mărar – 1 legătură;
  • sare – 2 linguri;
  • zahăr – 100 g;
  • ulei vegetal – 150 ml;
  • oțet 70% – 1 lingură.

Mod de preparare

Puteți tăia legumele în mărimea și forma în care obișnuiți să le folosiți la salatele voastre. Varza, bineînțeles, se toacă fin.

Amestecăm legumele și adăugăm mărarul tocat mărunt, la care puteți adăuga și pătrunjel sau alte verdețuri după gust.

Asezonăm salata cu oțet, ulei vegetal, sare și zahăr, apoi amestecăm bine.

Acoperim salata și o lăsăm timp de 3 ore, amestecând din când în când.

Conservă de iarnă din "tot ce a rămas". În fiecare an închid 15 borcane de salată kubaneză

Repartizăm salata în borcane curate, fără a o îndesa prea tare, și turnăm deasupra sucul lăsat în timpul marinării.

Conservă de iarnă din "tot ce a rămas". În fiecare an închid 15 borcane de salată kubaneză

Acoperim borcanele cu capace și le așezăm într-o oală, după ce am pus un prosop pe fundul acesteia.

Turnăm apă caldă în oală și sterilizăm borcanele de 500 g timp de aproximativ 25 de minute din momentul în care apa începe să fiarbă.

Închidem bine capacele, întoarcem borcanele cu susul în jos și le acoperim cu un prosop.

După ce conservele s-au răcit, le mutăm în cămară sau în pivniță.

Conservă de iarnă din "tot ce a rămas". În fiecare an închid 15 borcane de salată kubaneză

Veți obține un fel de tocăniță de legume, care se deosebește de varianta clasică prin prezența castraveților, ce oferă un gust și o aromă mai bogată.

Tags: Conserve de legumeRețete de murături

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Conserve și murături

Dulceață de morcovi delicioasă și surprinzător de gustoasă

rosii-marinate-saramura-aromata
Conserve și murături

Roșii marinate pentru iarnă – rețetă reușită cu saramură aromată: se bea imediat!

rosii-verzi-marinate-magazin
Conserve și murături

Roșii verzi marinate: gogonele – rețeta care iese foarte bună de fiecare dată

castraveti-murati-reteta-bunica
Conserve și murături

Așa făcea bunica mea – castraveți crocanți murați în sticlă, ca cei la butoi

rosii-marinate-miere-iarna
Conserve și murături

Nimeni nu face roșiile așa – roșii marinate cu miere: marinada se bea imediat!

rosii-murate-ca-butoi
Conserve și murături

Pune mai multe, că se termină repede – roșii murate pentru iarnă ca din butoi

vinete-oltenesti-gustare-apetisanta
Conserve și murături

Vinete oltenești la borcan – gustare atât de apetisantă încât oricât pui, tot e puțin

salata-vinete-iarna-garantata
Conserve și murături

Salată fenomenală de vinete – rețeta testată și garantată! Iarna o regreți că n-ai pus mai mult

rosii-marinate-dulci-aromate
Conserve și murături

Roșii marinate dulci și aromate – conservate pentru iarnă în borcane de 1 litru

salata-dovlecei-crocanti-iarna
Conserve și murături

Salată crocantă de dovlecei – o pregătesc de 25 de ani pentru iarnă și nu mă satur de ea

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de Post. Rapidă și foarte gustoasă

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post – se topesc în gură pur și simplu

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară