angela.
23 iunie (luni), 2025
angela.

Salată asortată cu sfeclă și varză pentru iarnă – culoare superbă și gust delicios

salata de sfecla rosie

Varza cu sfeclă roșie este una dintre cele mai spectaculoase murături de iarnă, atât prin gust, cât și prin culoare. Această combinație oferă un echilibru perfect între dulceața sfeclei, aciditatea oțetului și textura crocantă a verzei. Este o rețetă simplă, dar extrem de eficientă, perfectă pentru a adăuga un plus de culoare și savoare meselor din sezonul rece.

Ideală alături de fripturi, cârnați sau chiar mâncăruri de post, această murătură se pregătește fără fierbere sau sterilizare, doar prin macerare la rece. Este o alegere excelentă pentru cei care vor să evite murăturile clasice cu saramură și caută o alternativă gustos-aromată, dar ușor de făcut acasă.

Ingrediente:

  • 2 kg varză dată pe răzătoare,
  • 2 kg sfeclă roșie crudă, rasă,
  • 1 kg ceapă tăiată în jumătăți de rondele,
  • 700 g zahăr,
  • 2-3 linguri de sare,
  • 600 ml oțet de 10%,
  • piper negru după gust,
  • 1 linguriță de salicil,
  • 1 linguriță de metabisulfit de potasiu sau conservant
  • câteva bucăți de hrean.

Mod de preparare:

Se amestecă toate ingredientele într-un bol mare, se lasă la odihnit 1 zi, timp în care se amestecă de câteva ori, până se dizolvă complet sarea și zahărul. Apoi se pune în borcane curate, împreună cu zeama proprie, astfel încât să acopere complet conținutul. Se închid borcanele – nu este nevoie de sterilizare – și se păstrează pe raft. Murătura este crocantă și are o culoare minunată.

Această murătură are o culoare rosie intensă care atrage privirea și un gust proaspăt, ușor dulce-acrișor, cu o notă ușoară de condiment. Este și o modalitate excelentă de a conserva sfecla într-un mod practic și delicios.

Sfaturi utile:

Folosește o varză cât mai albă și proaspătă, cu frunze dense și crocante. Aceasta va menține textura crocantă chiar și după câteva luni, fără a deveni moale sau aposă.

Rade sfecla roșie pe partea mare a răzătoarei, nu pe partea fină – în acest fel, își păstrează structura și oferă un contrast plăcut în combinație cu varza.

Lasă legumele la macerat într-un vas acoperit, la temperatura camerei, dar amestecă-le de 2-3 ori în decursul celor 24 de ore. Acest pas ajută la dizolvarea completă a zahărului și sării, dar și la uniformizarea aromei în toată compoziția.

Tags: Rețete cu sfeclă roșie

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Conserve și murături

Dulceață de morcovi delicioasă și surprinzător de gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

reteta de sirop de brad
Rețete

Sirop de casă din lăstari tineri de molid sau brad

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de post, rapidă și foarte gustoasă

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară