angela.
14 iunie (sâmbătă), 2025
angela.

Salată suculentă de varză proaspătă, cu dressing de oțet

Salată suculentă de varză proaspătă, cu dressing de oțet

Toate salatele din legume proaspete au o calitate minunată: stimulează apetitul și îmbunătățesc gustul preparatelor asociate. De aceea, întotdeauna adaug o salată la fiecare masă principală. Fie că este vorba de prânz, cină sau chiar micul dejun.

Beneficiile salatei sunt incontestabile, aceasta conține o cantitate mare de fibre care îmbunătățesc digestia, precum și microelemente și vitamine esențiale pentru organism. Prin urmare, este foarte important să combinați salata cu alimente care au un conținut redus de fibre, cum ar fi pastele, orezul, piureul de cartofi, pâinea sau preparatele din carne.

De obicei, salatele din legume proaspete nu se păstrează mult timp, deoarece își pierd proprietățile gustative și nutriționale. De aceea, este mai bine să preparați o salată proaspătă pentru fiecare cină. O porție dintr-un sfert de căpățână de varză este suficientă pentru două persoane. Dacă aveți mai mulți invitați, ajustați cantitatea ingredientelor proporțional.

Ingrediente pentru 2 porții.

  • Varză tânără (mov sau albă) ¼ dintr-o căpățână mare
  • Morcov dulce ¼ dintr-un morcov mediu
  • Verdeață proaspătă de pătrunjel și mărar după gust
  • Oțet de masă 1 lingură
  • Sare 0,5 linguriță
  • Zahăr 1 linguriță
  • Ulei vegetal 1 lingură

Prepararea unei salate delicioase și sănătoase din varză proaspătă cu pătrunjel și mărar, pas cu pas.

Pasul 1:

Tăiați fin un sfert de căpățână de varză cu ajutorul unui cuțit.

Pasul 2:

Adăugați o jumătate de linguriță de sare.

Pasul 3:

Adăugați o linguriță de zahăr.

Pasul 4:

Adăugați o lingură de oțet. Este recomandat să folosiți oțet de masă simplu, fără arome sau mirosuri puternice. Totuși, puteți diversifica gustul utilizând oțet de mere sau de struguri, dacă nu vă deranjează aroma specifică.

Pasul 5:

Frământați bine varza cu mâna, astfel încât să elibereze sucul. Adăugați morcovul ras.

Pasul 6:

Adăugați verdeață tocată mărunt de pătrunjel și mărar.

Pasul 7:

Adăugați ulei de floarea-soarelui presat la rece sau rafinat și amestecați bine. Se poate servi cu orice garnitură sau preparate din carne. Această salată merge de minune cu cartofi copți sau piure de cartofi.

Tags: Retete de salata

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Conserve și murături

Dulceață de morcovi delicioasă și surprinzător de gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

retete si beneficiile conurilor de brad
Rețete

Rețete delicioase din conuri de brad – toate făcute acasă, la îndemâna oricui

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de post, rapidă și foarte gustoasă

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară