Toate salatele din legume proaspete au o calitate minunată: stimulează apetitul și îmbunătățesc gustul preparatelor asociate. De aceea, întotdeauna adaug o salată la fiecare masă principală. Fie că este vorba de prânz, cină sau chiar micul dejun.
Beneficiile salatei sunt incontestabile, aceasta conține o cantitate mare de fibre care îmbunătățesc digestia, precum și microelemente și vitamine esențiale pentru organism. Prin urmare, este foarte important să combinați salata cu alimente care au un conținut redus de fibre, cum ar fi pastele, orezul, piureul de cartofi, pâinea sau preparatele din carne.
De obicei, salatele din legume proaspete nu se păstrează mult timp, deoarece își pierd proprietățile gustative și nutriționale. De aceea, este mai bine să preparați o salată proaspătă pentru fiecare cină. O porție dintr-un sfert de căpățână de varză este suficientă pentru două persoane. Dacă aveți mai mulți invitați, ajustați cantitatea ingredientelor proporțional.
Ingrediente pentru 2 porții.
- Varză tânără (mov sau albă) ¼ dintr-o căpățână mare
- Morcov dulce ¼ dintr-un morcov mediu
- Verdeață proaspătă de pătrunjel și mărar după gust
- Oțet de masă 1 lingură
- Sare 0,5 linguriță
- Zahăr 1 linguriță
- Ulei vegetal 1 lingură
Prepararea unei salate delicioase și sănătoase din varză proaspătă cu pătrunjel și mărar, pas cu pas.
Pasul 1:
Tăiați fin un sfert de căpățână de varză cu ajutorul unui cuțit.
Pasul 2:
Adăugați o jumătate de linguriță de sare.
Pasul 3:
Adăugați o linguriță de zahăr.
Pasul 4:
Adăugați o lingură de oțet. Este recomandat să folosiți oțet de masă simplu, fără arome sau mirosuri puternice. Totuși, puteți diversifica gustul utilizând oțet de mere sau de struguri, dacă nu vă deranjează aroma specifică.
Pasul 5:
Frământați bine varza cu mâna, astfel încât să elibereze sucul. Adăugați morcovul ras.
Pasul 6:
Adăugați verdeață tocată mărunt de pătrunjel și mărar.
Pasul 7:
Adăugați ulei de floarea-soarelui presat la rece sau rafinat și amestecați bine. Se poate servi cu orice garnitură sau preparate din carne. Această salată merge de minune cu cartofi copți sau piure de cartofi.