angela.
22 iunie (duminică), 2025
angela.

Sirop din fructe de soc pentru iarnă: cu miere și scorțișoară

sirop din fructe de soc

Aceasta este o variantă foarte aromată și concentrată de sirop de soc negru, ideală pentru sezonul rece. Nu este doar gustoasă și parfumată, ci și foarte benefică pentru sănătate datorită ingredientelor precum ghimbirul, cuișoarele și scorțișoara. Siropul obținut are un gust intens, dulce-condimentat și o textură catifelată, fiind perfect pentru a fi diluat cu apă caldă în zilele reci sau adăugat în ceaiuri.

A doua rețetă, cu frunze de cireș și acid citric, este una dintre cele mai răspândite metode de a prepara sirop concentrat din fructe de soc negru pentru iarnă. Infuzia din frunze și fructe conferă o aromă delicată și echilibrată, iar conservarea prin fierbere și îmbuteliere ermetică asigură păstrarea siropului pentru mai multe luni. Este o băutură concentrată ce poate fi servită oricând cu apă rece sau caldă, în funcție de sezon.

Ingredientele sunt simple:

  • un pahar de fructe de soc;
  • 5 cuișoare;
  • o lingură mare de ghimbir ras;
  • un baton de scorțișoară;
  • 500 ml apă;
  • un pahar de miere.

Etapele de preparare:

Adaugă ghimbirul, fructele de soc, scorțișoara și cuișoarele într-o cratiță.

Toarnă apa peste ele. După ce dă în clocot, fierbe timp de o jumătate de oră. Strecoară siropul printr-o sită sau tifon. Adaugă mierea și toarnă în borcane curate.

Poți păstra siropul în frigider. Dacă este sterilizat, poate fi depozitat și în pivniță.

Sirop de soc neagru cu frunze de cireș și acid citric

Siropul de fructe de soc cu frunze de cireș este una dintre cele mai răspândite variante. Ingredientele necesare pentru preparare sunt următoarele:

  • fructe de soc negru – 2,8 kg;
  • zahăr – 3,8 kg;
  • apă – 3,8 litri;
  • 85 g acid citric;
  • 80 g frunze de cireș.

Mod de preparare:

Pune fructele de soc, frunzele de cireș și acidul citric într-un vas emailat sau cratiță.

Toarnă apă clocotită peste ele și lasă la infuzat timp de 24 de ore.

Strecoară lichidul separat și stoarce sucul din fructe. Amestecă sucul și infuzia, apoi adaugă zahărul.

După ce dă în clocot, fierbe timp de 15 minute. Apoi toarnă imediat în borcane sterilizate și închide-le ermetic.

Tags: Retete cu soc

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Conserve și murături

Dulceață de morcovi delicioasă și surprinzător de gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

sirop de conuri verzi de brad
Rețete

Rețetă de dulceață din conuri tinere de brad – un preparat care nu lipsește iarna din casa mea

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de post, rapidă și foarte gustoasă

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară