angela.
23 iunie (luni), 2025
angela.

Niciodată nu vei mai face șnițele altfel: Pui în crustă de brânză, fenomenal de bun

snitel de pui in crusta de pesmet si parmezan

Vă garantez că, o dată ce încercați această rețetă, nu veți mai face niciodată șnițele de pui în alt fel. Aceste fantastice șnițele de pui în pesmet cu brânză și parmezan sunt incredibil de gustoase, suculente și au un înveliș minunat de crocant.

Dacă iubiți șnițelele, pregătiți această rețetă, care este specială prin faptul că se adaugă parmezan direct în pesmet. Prepararea șnițelelor de pui în pesmet cu brânză este rapidă și ușoară, iar în câteva zeci de minute veți avea un preparat delicios.

Ingrediente necesare:

  • 3 piepturi de pui (aproximativ 500-600 g)
  • Sare după gust
  • Piper negru proaspăt măcinat după gust

Pregătirea cărnii:

Spălați piepturile de pui sub apă rece și ștergeți-le bine cu prosoape de hârtie. Curățați-le de eventualele membrane sau cartilaje.

Taiați fiecare piept de pui pe lung sau pe lat în 3 felii aproximativ egale (plăci). Astfel, veți obține 9 bucăți de carne.

Dacă șnițelele sunt prea groase, le puteți bate ușor cu ciocanul de carne (ideal prin folie alimentară pentru a nu deteriora structura cărnii) sau doar cu pumnul pentru a obține o grosime uniformă (aproximativ 0,5 – 1 cm).

Condimentați șnițelele cu sare și piper negru proaspăt măcinat pe ambele părți.

Pentru pesmet:

  • aproximativ 100-150 g făină albă (pentru tăvălit)
  • 2 ouă (mărimea M sau L)
  • 1 lingură de smântână (minim 16-18% grăsime)
  • aproximativ 100-120 g pesmet fin
  • 75 g parmezan dat pe răzătoare fină (sau Grana Padano, Pecorino)

Pentru prăjit:

  • Ulei vegetal (de exemplu, ulei de rapiță, de floarea-soarelui) pentru prăjit (aproximativ 300-500 ml sau cât e necesar, în funcție de dimensiunea tigăii)

Pregătirea pesmetului:

Pregătiți trei farfurii adânci sau boluri pentru a tăvăli șnițelele.

În prima farfurie puneți făina albă.

În a doua farfurie spargeți 2 ouă, adăugați o lingură de smântână și un praf de sare. Bateți bine cu o furculiță.

În a treia farfurie puneți pesmetul fin și adăugați parmezanul dat pe răzătoare fină. Amestecați bine cu furculița sau cu mâna pentru a distribui uniform brânza în pesmet.

Tăvălirea și prăjirea:

Acum, tăvăliți fiecare șnițel în pesmetul clasic: mai întâi, tăvăliți-l bine în făină pe ambele părți (scuturați excesul de făină).

Înmuiați-l apoi în oul bătut cu smântână, asigurându-vă că este complet acoperit. Lăsați-l câteva secunde să scurgă.

În final, puneți șnițelul în farfuria cu pesmet și parmezan. Acoperiți-l bine pe toate părțile și presați ușor pentru ca pesmetul să adere bine.

Într-o tigaie mai mare, încălziți suficient ulei (aproape un strat de 1 cm) la foc mediu spre mare. Uleiul trebuie să fie bine încins, dar să nu fumege.

Introduceți cu grijă șnițelele în uleiul fierbinte (nu le prăjiți toate odată, pentru a nu scădea temperatura uleiului prea mult).

Prăjiți-le pe o parte timp de aproximativ 3-4 minute, până când sunt aurii și crocante.

Întoarceți șnițelele cu grijă și prăjiți-le pe cealaltă parte la fel (aproximativ 3-4 minute), până devin aurii. Timpul de prăjire depinde de grosimea șnițelelor.

După ce sunt gata, scoateți șnițelele din tigaie folosind o paletă sau clește și puneți-le pe o farfurie tapetată cu prosoape de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.

Serviți imediat, fierbinte. Se potrivesc excelent cu diverse garnituri – tradițional cu piure de cartofi, cartofi fierți sau copți, cartofi prăjiți, dar și cu o salată de legume proaspete sau un dip preferat.

Sfaturi:

Dacă piepturile de pui sunt mai groase, vă recomand să le bateți ușor înainte de a le tăvăli. Acestea se vor coace mai rapid și uniform și vor fi mai fragede. Eu le bat întotdeauna prin folie alimentară pentru a nu rupe carnea.

Adăugarea unei linguri de smântână (sau iaurt alb sau puțin lapte) în ouăle bătute este un truc excelent. Compoziția va fi mai groasă și pesmetul se va lipi mai bine. În plus, va adăuga și un pic de suculență șnițelelor.

Cheia unui gust minunat este, desigur, pesmetul cu brânză. Folosesc parmezan dat pe răzătoare fină (sau Grana Padano), pe care îl amestec bine cu pesmetul. La tăvălire, mă asigur că șnițelul este complet acoperit și apas ușor pentru a fixa bine pesmetul. Datorită brânzei, crusta va fi extraordinar de crocantă și aromată.

Prăjesc șnițelele într-o cantitate suficientă de ulei bine încins la foc mediu. Nu le prăjesc prea tare pentru a nu arde brânza din pesmet înainte ca carnea să fie complet gătită. După prăjire, le las să se scurgă bine pe prosoape de hârtie – prosoapele colorate ar putea lăsa culoare.

Tags: Rețete cu carne de pui

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Conserve și murături

Dulceață de morcovi delicioasă și surprinzător de gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

reteta de sirop de brad
Rețete

Sirop de casă din lăstari tineri de molid sau brad

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de post, rapidă și foarte gustoasă

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară