Sfaturile bunicii
Show Menu
  • Home
  • Minte și Suflet
  • Corp
    • Nutriție
    • Frumusețe
  • Modă
  • Sfaturi Practice
    • Sănătate
    • Bucătărie
    • Casă și grădină
  • Viata Eco
    • Recomandari
  • Gânduri adunate
Tort cu mere și budincă – un desert gustos, apetisant și ușor de preparat
Bucătărie

Tort cu mere și budincă – un desert gustos, apetisant și ușor de preparat

Alina 23 septembrie 0 comments

Tortul cu mere și budincă este atât de gustos, încât poate fi servit chiar și la o masă festivă. În plus, arată foarte bine și este ușor de preparat. Lista cu ingrediente și modul de preparare sunt prezentate în rândurile de mai jos.

Ingrediente pentru blat:

  • 5 ouă, 5 linguri zahăr
  • 5 linguri făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 lingură ulei

Ingrediente pentru umplutură:

  • 1 kg mere curățate și tăiate felii
  • 1 litru de apă
  • 300 gr zahăr

Ingrediente pentru budincă:

  • Apa care rămâne de la merele fierte
  • Apă (dacă mai este necesar)
  • 3 plicuri budincă de vanilie

Ingrediente pentru decor:

  • 500 ml smântână dulce pentru frișcă
  • 2-3 mere
  • Nuci măcinate

Mod de preparare:

Separă gălbenușurile de albușuri și bate albușurile până obții o spumă tare. Într-un alt vas, bate gălbenușurile cu zahărul, apoi adaugă uleiul și făina amestecată cu praful de copt. La final, adaugă spuma de albușuri și amestecă ușor până se combină ingredientele.

Toarnă amestecul obținut într-o tavă rotundă cu diametru de 26 cm, tapetată cu hârtie de copt. Coace aluatul în cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de 20 de minute.

Când blatul se răcește, scoate-l din tavă, folosindu-te de un cuțit și îndepărtează hârtia de copt. Pune blatul înapoi în tavă.

Pentru a pregăti umplutura, pune merele într-o cratiță, adaugă zahărul și apa și lasă-le să fiarbă. După ce au fiert și s-au înmuiat, scurge-le și lasă-le să se răcească. Pune apa scursă deoparte pentru că o vei folosi la prepararea budincii.

Pune umplutura de mere peste blatul din tavă.

Toarnă apa în care ai gătit merele într-un pahar gradat și, dacă mai este necesar, adaugă apă, astfel încât să obții 1 litru de lichid. Amestecă praful de budincă cu zahărul și 200 ml de apă. Pune apa rămasă la fiert, iar când începe să fiarbă adaugă budinca și amestecă. Gătește o budincă groasă, apoi toarn-o peste umplutura de mere și întinde-o uniform.

După ce tortul se răcește, bate smântâna dulce cu mixerul până obții o frișcă fermă. Învelește tortul în frișcă și presară deasupra nuci măcinate și adaugă câteva felii subțiri de mere uscate. Eu am uscat feliile de mere în cuptor la o temperatură de 150 grade, timp de aproximativ 20 de minute. Poftă bună și spor la gătit!

Share Facebook Twitter Google+ LinkedIn
Previous article Prăjitură cu smântână și budincă - un desert suculent, moale și cremos
Next article 10 moduri de a scăpa de sinuzită fără a apela la medicamente sau intervenții chirurgicale
Read all articles

Similar Articles

0 Read full article Cum sa fac nachos acasa – Rețetă Rapidă și Delicioasă
Bucătărie

Cum sa fac nachos acasa – Rețetă Rapidă și Delicioasă

Daca vrei sa gatesti ceva neobisnuit, incearca mancarea mexicana. Printre mancarurile tipice ale acestei culturi sunt si nachos, o gustare

0 Read full article Tortul cu avocado și ciocolată te poate ajuta să slăbești – acest desert este cu adevărat sănătos
Bucătărie

Tortul cu avocado și ciocolată te poate ajuta să slăbești – acest desert este cu adevărat sănătos

Știai că există și prăjituri sănătoase? Prăjiturile sănătoase nu sunt făcute cu făină, produse lactate sau îndulcitori artificiali. Tortul cu

0 Read full article Espressor sau Filtru de Cafea? Ce Să Alegi?
Bucătărie

Espressor sau Filtru de Cafea? Ce Să Alegi?

Indiferent dacă vrei să bei o cafea neagră sau una cu lapte, trebuie să folosești un espressor sau o cafetieră

0 Read full article Rețetă de Spaghetti – Simplu și Rapid de Preparat
Bucătărie

Rețetă de Spaghetti – Simplu și Rapid de Preparat

Iti sugeram azi o reteta deliciosa despre cum sa gatesti spaghetti pe care o poti incerca fie folosind spaghetti integrale

0 Read full article Cum sa fac tarta cu somon
Bucătărie

Cum sa fac tarta cu somon

Va prezentam astazi o reteta delicioasa cu somon preluata din bucataria italiana. Se serveste ca aperitiv, taiata felii ( ca

0 Read full article Rețetă de Tăiței De Casă – Rapid și Simplu de Făcut
Bucătărie

Rețetă de Tăiței De Casă – Rapid și Simplu de Făcut

Ce e mai bun decat o supa de pui cu taitei de casa sau o farfurie de paste proaspete facute

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

You can be first to leave a comment

See comments

Write a Comment

Dă clic aici pentru a anula răspunsul.

Categorii

  • Bucătărie
  • Casă și grădină
  • Corp
  • Frumusețe
  • Gânduri adunate
  • Minte și Suflet
  • Modă
  • Nutriție
  • Recomandari
  • Sănătate
  • Sfaturi Practice
  • Viata Eco

Ultimele noutati:

Rețetă de Tăiței De Casă – Rapid și Simplu de Făcut

Rețetă de Tăiței De Casă – Rapid și Simplu de Făcut

0 Comments 25 iunie
Cum se fac Bigné – Rețetă Originală Bigné

Cum se fac Bigné – Rețetă Originală Bigné

0 Comments 17 iunie
Pizza Romana – O Pizza Pe Gustul Tuturor

Pizza Romana – O Pizza Pe Gustul Tuturor

0 Comments 10 iunie
Ruladă cu Nutella – Un desert Rapid și Delicios

Ruladă cu Nutella – Un desert Rapid și Delicios

0 Comments 3 iunie
Cum Se Pun Murăturile – Rețetă Simplă și Rapidă

Cum Se Pun Murăturile – Rețetă Simplă și Rapidă

0 Comments 25 mai
Rețetă de Plăcintă cu Mere – O Prăjitură de Nota 10

Rețetă de Plăcintă cu Mere – O Prăjitură de Nota 10

0 Comments 17 mai
Cum sa fac lasagna – Rețetă Rapidă și Delicioasă

Cum sa fac lasagna – Rețetă Rapidă și Delicioasă

0 Comments 10 mai
Cum sa fac inghetata cu cafea – reteta desert

Cum sa fac inghetata cu cafea – reteta desert

0 Comments 3 mai
Cum sa fac nachos acasa – Rețetă Rapidă și Delicioasă

Cum sa fac nachos acasa – Rețetă Rapidă și Delicioasă

0 Comments 25 aprilie
Cum sa fac o supa rece și delicioasă?

Cum sa fac o supa rece și delicioasă?

0 Comments 17 aprilie
Show more articles
Back to top
  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2019 SfaturileBunicii.ro. Toate drepturile rezervate.

Close Window

Loading, Please Wait!

This may take a second or two. Loading, Please Wait!