Tortul cu mere și budincă este atât de gustos, încât poate fi servit chiar și la o masă festivă. În plus, arată foarte bine și este ușor de preparat. Lista cu ingrediente și modul de preparare sunt prezentate în rândurile de mai jos.
Ingrediente pentru blat:
- 5 ouă, 5 linguri zahăr
- 5 linguri făină
- 1 linguriță praf de copt
- 1 lingură ulei
Ingrediente pentru umplutură:
- 1 kg mere curățate și tăiate felii
- 1 litru de apă
- 300 gr zahăr
Ingrediente pentru budincă:
- Apa care rămâne de la merele fierte
- Apă (dacă mai este necesar)
- 3 plicuri budincă de vanilie
Ingrediente pentru decor:
- 500 ml smântână dulce pentru frișcă
- 2-3 mere
- Nuci măcinate
Mod de preparare:
Separă gălbenușurile de albușuri și bate albușurile până obții o spumă tare. Într-un alt vas, bate gălbenușurile cu zahărul, apoi adaugă uleiul și făina amestecată cu praful de copt. La final, adaugă spuma de albușuri și amestecă ușor până se combină ingredientele.
Toarnă amestecul obținut într-o tavă rotundă cu diametru de 26 cm, tapetată cu hârtie de copt. Coace aluatul în cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de 20 de minute.
Când blatul se răcește, scoate-l din tavă, folosindu-te de un cuțit și îndepărtează hârtia de copt. Pune blatul înapoi în tavă.
Pentru a pregăti umplutura, pune merele într-o cratiță, adaugă zahărul și apa și lasă-le să fiarbă. După ce au fiert și s-au înmuiat, scurge-le și lasă-le să se răcească. Pune apa scursă deoparte pentru că o vei folosi la prepararea budincii.
Pune umplutura de mere peste blatul din tavă.
Toarnă apa în care ai gătit merele într-un pahar gradat și, dacă mai este necesar, adaugă apă, astfel încât să obții 1 litru de lichid. Amestecă praful de budincă cu zahărul și 200 ml de apă. Pune apa rămasă la fiert, iar când începe să fiarbă adaugă budinca și amestecă. Gătește o budincă groasă, apoi toarn-o peste umplutura de mere și întinde-o uniform.
După ce tortul se răcește, bate smântâna dulce cu mixerul până obții o frișcă fermă. Învelește tortul în frișcă și presară deasupra nuci măcinate și adaugă câteva felii subțiri de mere uscate. Eu am uscat feliile de mere în cuptor la o temperatură de 150 grade, timp de aproximativ 20 de minute. Poftă bună și spor la gătit!
Similar Articles
Cum sa fac nachos acasa – Rețetă Rapidă și Delicioasă
Daca vrei sa gatesti ceva neobisnuit, incearca mancarea mexicana. Printre mancarurile tipice ale acestei culturi sunt si nachos, o gustare
Tortul cu avocado și ciocolată te poate ajuta să slăbești – acest desert este cu adevărat sănătos
Știai că există și prăjituri sănătoase? Prăjiturile sănătoase nu sunt făcute cu făină, produse lactate sau îndulcitori artificiali. Tortul cu
Espressor sau Filtru de Cafea? Ce Să Alegi?
Indiferent dacă vrei să bei o cafea neagră sau una cu lapte, trebuie să folosești un espressor sau o cafetieră
Rețetă de Spaghetti – Simplu și Rapid de Preparat
Iti sugeram azi o reteta deliciosa despre cum sa gatesti spaghetti pe care o poti incerca fie folosind spaghetti integrale
Cum sa fac tarta cu somon
Va prezentam astazi o reteta delicioasa cu somon preluata din bucataria italiana. Se serveste ca aperitiv, taiata felii ( ca
Rețetă de Tăiței De Casă – Rapid și Simplu de Făcut
Ce e mai bun decat o supa de pui cu taitei de casa sau o farfurie de paste proaspete facute