angela.
23 mai (vineri), 2025
angela.

Cum se fac Bigné – Rețetă originală (din Italia) de eclere

Bigné

Bigné se pot pregati in diferite moduri. In articolul de astazi propus de Echipa noastra gasesti reteta originala de bigné/ eclere, dar si sfaturi utile despre prepararea lor rapida.

  • Dificultate: medie
  • Timp de pregatire si coacere: 40 min.

Ingrediente:

  • 250 ml de apa;
  • 500 gr de frisca lichid;
  • 180 gr de faina;
  • 80 gr de unt la temperatura camerei;
  • 5 oua; zahar tos;
  • fulgi de ciocolata;
  • zahar praf;
  • scortisoara macinata;
  • sare.

Cum sa fac bigné/ Cum sa fac eclerele:

Adu la fierbere 250 ml de apa, adauga untul si un praf de sare. Cand incepe sa fiarba ia vasul de pe foc, adauga faina bine cernuta si amesteca energic cu telul pentru a evita formarea cocoloaselor; amesteca pana cand compusul obtinut incepe sa se desprinda de pe fundul si peretii vasului formand o minge.

Pune pasta pe un platou, intinde-o si las-o la racit. Cand este complet rece, incorporeaza ouale, unul cate unul, si lucreaza pasta choux cu o lingura de lemn pana ce devine neteda si omogena.

Pune pasta intr-o seringa de ornare si, intr-o tava acoperita cu hartie de copt unsa cu ulei, formeaza smocuri de marimea unei prune ( pentru bigné) sau linii ( pentru eclere). Presara cu zahar tos si da tava la cuptor, la 180 de grade, pentru circa 30 de minute.

Dupa ce s-au copt, scoate bigné de la cuptor si lasa-i sa se raceasca ( cam 1 ora si 15 minute). Intre timp bate frisca cu 2 linguri de zahar pudra si scortisoara dupa gust.

Cand bigné ( eclerele) sunt raciti bine, taie-i in jumatati, umple-i cu frisca (sau cu ce-ti place), decoreaza-i cu betisoare sau fulgi de ciocolata si serveste.

Pofta buna!


BONUS: Cum se face blatul de pizza

In acest mic ghid virtual Echipa noastra iti da o reteta usoara de blat de pizza si te invata cum se face blatul de pizza.

Reteta si ingrediente pentru blat de pizza:

Blatul de pizza se pregateste in aproximativ o ora  plus una sau doua ore in care aluatul se lasa la dospit.

Pentru a face un bun blat de pizza ai nevoie de 600 de mililitri de apa calda, 1 kilogram de faina cenuta( plus ceva faina pentru framantare, mai bine sa ai cam 2 pungi de faina), 50 de grame de drojdie, 6 linguri de ulei de masline, 20 de grame de sare si 2 lingurite rase de zahar.

Cum se face blatul de pizza:{gallery}blatpizza{/gallery}

  • Pune faina cernuta intr-un castron mai mare si formeaza o gaura un mijlocul acesteia. Pune drojdia si zaharul intr-un pahar/ castronel de apa calda, amesteca pana la dizolvare si toarna in gaura formata in faina.
  • Intr-un alt pahar/castron cu apa calda dizolva sarea, adauga uleiul de masline si toarna peste faina, in castron. Amesteca totul pana cand vei obtine un aluat consistent, moale si elastic. Daca inca nu ai obtinut consistenta dorita mai adauga apa calda si faina si framanata bine. Pune castronul cu aluatul de pizza intr-un loc caldut ferit de curent, acopera-l cu un prosop curat si lasa-l sa-si dubleze volumul.
  • Dupa dospire intinde blatul de pizza in functie de preferinte: blat subtire si crocant ori blat pufos pe care-l condimentezi dupa gustul si placul tau.

Pofta buna!

Alte informații utile:

reteta-ciorba-de-burta
Bucătărie

Rețetă de Ciorbă de Burtă ORIGINALĂ – Oase, Măduvă și Tot ce Trebuie!

vinete-la-borcan
Bucătărie

Vinete la borcan perfecte pentru iarnă. Așa se păstrează cel mai bine și sunt foarte gustoase

Dulceață de Caise cu Apă Mierală – Deosebit de Aromată și Moderat de Dulce
Bucătărie

Dulceață de Caise cu Apă Mierală – Deosebit de Aromată și Moderat de Dulce

Topirea corecta a ciocolatei
Bucătărie

Cum să topim corect ciocolata pentru prăjituri – ce greșeli să eviți

iaurt-de-casa
Bucătărie

Rețetă de iaurt de casă – Se face din 2 l de lapte, maia și smântână

inghetata-de-casa
Bucătărie

Înghețată (GELATO) de CASĂ cu CĂPȘUNE – Rețeta Mea SPECIALĂ

faina-ochiuri
Bucătărie

Pune FĂINĂ în TIGAIE atunci când PRĂJEȘTI OUĂ. Află DE CE Bucătarii Profesioniști Fac Acest Lucru

sorici-pareri
Bucătărie

Mihaela Bilic: ȘORICUL nu ÎNGRAȘĂ, Este o sursă EXCELENTĂ de COLAGEN de cea mai înaltă calitate

gaze-de-la-fasole
Bucătărie

Ce SĂ PUI ÎN FASOLE ca sa nu te mai BALONEZI – Bunicile Știau ACEST TRUC

Adaugă acest INGREDIENT în Butoi DUPA 1 SAPTĂMÂNĂ! Acesta este SECRETUL pentru ZEAMA de VARZĂ să fie LIMPEDE până în PRIMPAVARĂ
Bucătărie

Adaugă acest INGREDIENT în Butoi DUPA 1 SAPTĂMÂNĂ! Acesta este SECRETUL pentru ZEAMA de VARZĂ să fie LIMPEDE până în PRIMPAVARĂ

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de post, rapidă și foarte gustoasă

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară