angela.
4 mai (duminică), 2025
angela.

Pizza de casă – pas cu pas, așa poți prepara acasă cea mai delicioasă pizza

pizza-de-casa

Am hotarat sa public reteta mea de pizza deoarece toti cei care au gustat au fost incantati spunandu-mi ca atunci cand vor avea pofta de pizza ma vor suna sa o fac eu si nu vor mai merge la  pizzerie pentru ca e mai buna ca acolo.

La inceput am crezut ca o spun in gluma doar ca dupa vreo saptamana o prietena m-a intrebat  cand mai fac pizza ca ii este pofta. La fel au facut si altii. Atunci mi-am dat seama si eu ca este cu adevarat buna si ca nu spun doar asa de dragul de a spune. Eu zic sa o incercati si voi daca va face cu ochiul pentru ca nu aveti ce sa regretati.

Pentru a pregati blatul de pizza ai nevoie de:

  • 500g faina
  • jumatate pachetel drojdie
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingurita si jumatate de sare
  • apa calduta

Pentru „umplutura” ai nevoie de:

  • sos de rosii
  • sunca presata
  • salam putin picant (eu folosesc salam Student)
  • cascaval
  • ciuperci
  • masline
  • porumb
  • ardei
  • busuioc, oregano, praf de usturoi, sos de chili sau chili praf

Pașii de preparare:

 Mai intai de toate pregatim blatul. Intr-un castron punem  drojdia si sarea si o frecam bine. Punem cantitatea de faina specificata mai sus in asa fel incat sa nu acopere drojdia (adica doar pe jumatate de castron).

Peste drojdie turnam putina apa calduta si presaram putina faina amestecand usor cu o lingura de lemn. Dupa ii pregatim un pat cald din haine si il punem la crescut (aproximativ 15 de minute).

Dupa ce a crescut, amestecam faina din castron cu drojdia si punem apa calduta cat cuprinde, apoi adaugam si uleiul. Luam aluatul din castron il punem pe masa, pe care am pus deja faina, si incepem sa il framantam (aproximatim 10 minute).

Dupa ce e framantat il punem in castron si il punem din nou in patul cald pentru a creste (aproximativ 30 de minute). Intre timp pregatim tava pentru copt pe care o putem tapeta cu putina faina. Intr-o farfurie punem sosul de rosii si adaugam o lingurita de busuioc, oregano, praf de usturoi, sos de chili sau praf de chili (doar jumatate de lingurita de chili daca e praf). Toate le amestacm bine pana cand devin o pasta.

Sunca, salamul si ardeiul le taiem felii, cateva masline fara os le taiem rondele iar ciupercile daca nu sunt feliate le feliem. Cand aluatul a crescut il intindem pe masa cu ajutorul sucitoarei. Inainte de asta cuptorul trebuie sa fie preincalzit (eu am cuptor electric si il programez la o temperatura de 160 – 170 grade). Punem aluatul in tava si il punem putin la cuptor. Cand aluatul incepe sa faca  creasca il scoatem sa punem restul ingredientelor.

Mai intai punem sosul de rosii, apoi sunca si salamul, apoi maslinele, ciupercile, porumbul, ardeiul si la final cu ajutorul razatoarei, razuim cascavalul si punem peste cateva masline intregi cu os. Totul se pune la cuptor pana cand pizza capata o culoare aurie. Se serveste calda cu ketchup sau cu sos de usturoi.

V-am facut pofta? Daca da, ce mai asteptati? Treceti la treaba!

Alte informații utile:

reteta-ciorba-de-burta
Bucătărie

Rețetă de Ciorbă de Burtă ORIGINALĂ – Oase, Măduvă și Tot ce Trebuie!

vinete-la-borcan
Bucătărie

Vinete la borcan perfecte pentru iarnă. Așa se păstrează cel mai bine și sunt foarte gustoase

Dulceață de Caise cu Apă Mierală – Deosebit de Aromată și Moderat de Dulce
Bucătărie

Dulceață de Caise cu Apă Mierală – Deosebit de Aromată și Moderat de Dulce

Topirea corecta a ciocolatei
Bucătărie

Cum să topim corect ciocolata pentru prăjituri – ce greșeli să eviți

iaurt-de-casa
Bucătărie

Rețetă de iaurt de casă – Se face din 2 l de lapte, maia și smântână

inghetata-de-casa
Bucătărie

Înghețată (GELATO) de CASĂ cu CĂPȘUNE – Rețeta Mea SPECIALĂ

faina-ochiuri
Bucătărie

Pune FĂINĂ în TIGAIE atunci când PRĂJEȘTI OUĂ. Află DE CE Bucătarii Profesioniști Fac Acest Lucru

sorici-pareri
Bucătărie

Mihaela Bilic: ȘORICUL nu ÎNGRAȘĂ, Este o sursă EXCELENTĂ de COLAGEN de cea mai înaltă calitate

gaze-de-la-fasole
Bucătărie

Ce SĂ PUI ÎN FASOLE ca sa nu te mai BALONEZI – Bunicile Știau ACEST TRUC

Adaugă acest INGREDIENT în Butoi DUPA 1 SAPTĂMÂNĂ! Acesta este SECRETUL pentru ZEAMA de VARZĂ să fie LIMPEDE până în PRIMPAVARĂ
Bucătărie

Adaugă acest INGREDIENT în Butoi DUPA 1 SAPTĂMÂNĂ! Acesta este SECRETUL pentru ZEAMA de VARZĂ să fie LIMPEDE până în PRIMPAVARĂ

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de post, rapidă și foarte gustoasă

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară