De data aceasta pregătim delicioase și aromate biluțe de brânză dulce, care se fac ușor și rapid. Când sunt fierbinți, au o crustă crocantă și o textură aerată, iar după răcire devin moi și se topesc în gură.
Ingrediente pentru rețetă:
- 360 g brânză de vaci
- 2 ouă
- 2 linguri de zahăr
- Un praf de sare
- Vanilie după gust
- 1 linguriță de bicarbonat de sodiu (fără vârf)
- 190-200 g făină + 30 g pentru presărat
- Ulei vegetal pentru prăjit
Cum să pregătiți biluțele de brânză dulce:
Într-un bol pentru frământarea aluatului, amestecați brânza dulce, zahărul, sarea, vanilia și ouăle. Amestecați totul bine cu o furculiță. Dacă brânza are granule mari, este mai bine să folosiți un blender.
Adăugați jumătate din cantitatea de făină și bicarbonatul de sodiu, apoi amestecați din nou foarte bine.
Treptat, adăugați restul de făină și frământați aluatul până devine moale și ușor lipicios. Aveți grijă să nu puneți prea multă făină, pentru ca biluțele să rămână pufoase și fragede.
Puneți aluatul înapoi în bol și presărați-l ușor cu făină deasupra. Acest lucru va facilita procesul de lucru cu aluatul. Rupeți bucățele mici de aluat de mărimea unei nuci și modelați-le în formă de biluțe.
Așezați biluțele formate pe o suprafață presărată cu făină.
Într-o cratiță, turnați suficient ulei vegetal astfel încât biluțele, când sunt scufundate, să nu atingă fundul. Uleiul trebuie să fie bine încins.
Când puneți biluțele în ulei, acestea se vor scufunda la fund și pot să se lipească ușor, așa că amestecați-le rapid și delicat cu o lingură.
În timpul prăjirii, biluțele se vor întoarce singure. Dacă observați că o parte rămâne mai deschisă la culoare, întoarceți cu grijă biluța folosind o lingură.
Prăjiți biluțele la foc moderat timp de aproximativ 3-4 minute. Dacă focul este prea slab, biluțele vor absorbi prea mult ulei, iar dacă este prea puternic, nu se vor coace în interior.
Biluțele de brânză gata prăjite așezați-le pe un prosop de hârtie pentru a elimina excesul de ulei.
Aceste mici deserturi sunt perfecte pentru ceaiul în familie sau ca o gustare dulce alături de cafea.