angela.
6 noiembrie (joi), 2025
angela.

Biluțe crocante de cartofi cu condimente: Snack pe care îl vei îndrăgi!

bilute crocante de cartofi

Căutați o rețetă de gustare care să dispară prima de pe masă? Încercați aceste bile crocante de cartofi condimentate, care vă vor cuceri cu culoarea lor aurie și gustul inconfundabil! Se prepară ușor, au o textură perfectă și sunt vedeta fiecărei petreceri sau reuniuni de familie.

Pregătiți-vă să primiți numai laude – aceste bile de cartofi vor fi adorate de copii și adulți deopotrivă!

Pentru bilele de cartofi:

  • 450 g cartofi noi
  • 60 g făină albă
  • ¼ linguriță piper negru măcinat
  • ½ linguriță boia dulce
  • ardei iute (după gust)
  • usturoi uscat (după gust)
  • 1 linguriță sare
  • ulei pentru prăjit

Mod de preparare:

1. Pregătirea cartofilor:

Spălați bine cartofii, apoi tăiați-i în felii subțiri și ulterior în fâșii. Puneți-i într-un bol cu apă și lăsați-i puțin pentru a elimina excesul de amidon. Scurgeți-i și uscați-i bine cu un prosop de bucătărie.

Biluțe crocante de cartofi cu condimente: Snack pe care îl vei îndrăgi!

Biluțe crocante de cartofi cu condimente: Snack pe care îl vei îndrăgi!

2. Condimentarea cartofilor:

Puneți cartofii uscați într-un bol, adăugați piperul negru măcinat, boiaua dulce, sarea, usturoiul uscat și ardeiul iute, după gust. Amestecați bine.

3. Formarea bilelor de cartofi:

Încorporați făina albă peste cartofii condimentați și amestecați din nou pentru a obține un aluat compact. Modelați bile mici din această compoziție.

Biluțe crocante de cartofi cu condimente: Snack pe care îl vei îndrăgi!

Biluțe crocante de cartofi cu condimente: Snack pe care îl vei îndrăgi!

Într-o cratiță sau tigaie adâncă, încălziți suficient ulei. Prăjiți bilele de cartofi până devin aurii și crocante, aproximativ 5 minute.

Biluțe crocante de cartofi cu condimente: Snack pe care îl vei îndrăgi!

Transferați bilele prăjite pe un prosop de hârtie pentru a elimina excesul de ulei. Serviți-le calde, ca gustare sau garnitură, alături de sosul preferat.

Biluțe crocante de cartofi cu condimente: Snack pe care îl vei îndrăgi!

Biluțe crocante de cartofi cu condimente: Snack pe care îl vei îndrăgi!

Sfaturi:

Pentru o variantă mai sănătoasă, coaceți bilele de cartofi în cuptor la 200 °C timp de aproximativ 25 de minute.

Serviți-le cu sos de usturoi, sos cu ierburi aromatice sau sos picant pentru un gust și mai intens.

Vă dorim poftă bună!

Tags: Retete cu cartofi

Alte informații utile:

varza-murata-5
Conserve și murături

Boabele de porumb – Secretul neașteptat pentru o varză murată perfect și o moare limpede

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Conserve și murături

Dulceață de morcovi delicioasă și surprinzător de gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post – se topesc în gură pur și simplu

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de Post. Rapidă și foarte gustoasă

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară