angela.
11 iulie (vineri), 2025
angela.

Caltaboș sau Chișcă (moldovenească), pregătită acasă – foarte gustoasă și rapid de preparat

Chisca moldoveneasca

Această rețetă de chisca (caltabos sau lebar) cu ficat, de casă, este o adevărată delicatese pentru persoanele cărora le lipsesc produsele din carne de înaltă calitate și gustoase. Gătiți acest preparat cu propriile mâini pentru a nu vă îndoi de absența aditivilor și a substanțelor chimice.

Produsul final este unul foarte gustos si poate fi consumat ca aperitiv sau chiar prajit, pentru cateva minute si sevit cu mamaligă caldă – este o adevarata delicatese. Eu am folosit putin piept de pui dar poate fi folosit orice tip de carne.

Ingrediente:

  • Inimă de vită – 800 g
  • Ficat de vită – 800 g
  • Piept de pui – 400 g
  • Slanina – 750 g
  • Ceapa – 3 buc.
  • Usturoi – 3-4 catei.
  • Sare – 3 linguri
  • Ienibahar – 2 lingurițe
  • Frunza de dafin – dupa gust (optional)

Mod de preparare:

Tăiați organele, pieptul și slanina în bucăți mari. Mai întâi, gătiți inima aproximativ 20 de minute, apoi adăugați ficatul, pieptul, slanina și foaia de dafin. Gătiți produsele încă o jumătate de oră.

Treceti toate produsele fierte printr-o mașină de tocat carne. Separat, dati si ceapa printr-o mașină de tocat carne și treceți-o cu o cantitate mică de slanina.

Adaugam in compozitia de carne ceapa prajita impreuna cu usturoiul trecut prin presa, sare si ienibahar. Se amestecă bine ingredientele. Usturoiul poate fi optional (desi in mod traditional nu se gaseste în chișcă).

Umpleți intestinele (curatate foarte bine in prealabil) cu carne tocată preparată, folosind o mașină de tocat carne si duza speciala pentru carnati. Legați capetele și faceți mici înțepături.

Fierbeti chisca intr-o cratita timp de 10-12 minute.

Acum știi cum să faci cârnați de ficat (caltabosi/chisca) cu propriile mâini. Împărtășiți rețeta celor dragi și prietenilor care doresc să servească și la masă un produs de calitate de casă. Unele persoane mai pun si orez – retetele pot sa difere in functie de zona de provenienta. Pofta buna!

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Conserve și murături

Dulceață de morcovi delicioasă și surprinzător de gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

dulceata de conuri cu muguri de pin
Rețete

Dulceață din conuri de brad și muguri de pin: ceva mai bun eu n-am încercat până acum

  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de post, rapidă și foarte gustoasă

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară