angela.
27 noiembrie (joi), 2025
angela.

Cârnați de casă pentru grătar, aroma delicioasă: cu pui și vită

Carnati de pui si vita

Gustoși, naturali, de casă – cea mai bună alegere pentru un picnic! Cârnații pentru grătar făcuți acasă sunt o alternativă excelentă la produsele semipreparate din comerț. Cu puțin efort, obții un preparat 100% natural, respectând toate regulile de preparare și păstrare.

Ingrediente (pentru aproximativ 1,7 m de mațe):

  • 600 g carne tocată de pui
  • 300 g carne tocată de vită
  • 100 g slănină proaspătă
  • 20 g usturoi
  • 100 g ceapă
  • 100 g ardei gras
  • 2,5 g sare
  • 1,5 g piper negru măcinat
  • 1,5 g coriandru măcinat
  • 5 g boia (paprika)
  • 5 g condimente uscate (pentru pui)
  • 150 ml apă rece
  • 200 g mațe subțiri (aprox. 1,7 m)

Mod de preparare:

1. Pentru cârnați de casă gustoși, cel mai bine este să folosești două tipuri de carne: pui și vită. Poți ajusta proporțiile după gustul tău. Ideal ar fi să pregătești carnea acasă, dar dacă nu ai timp, poți folosi și carne tocată din comerț.

2. Într-un bol adânc, amestecă cele două tipuri de carne tocată. Taie slănina proaspătă în cubulețe mici și adaug-o peste carne. Amestecă bine.

3. Curăță ceapa, usturoiul și ardeiul gras. Spală legumele, taie ceapa și ardeiul în cubulețe foarte mici. Usturoiul se poate toca, dar e mai bine să-l dai prin presă pentru o distribuție uniformă în compoziție. Adaugă legumele în carne și amestecă bine.

4. Adaugă sarea, boiaua, piperul, coriandrul și condimentele pentru pui. Poți pune și alte condimente preferate – nucșoara merge foarte bine la cârnați.

5. Amestecă din nou compoziția și adaugă apa foarte rece. Amestecă bine până obții o pastă omogenă.

6. Spală mațele subțiri foarte bine, atât în interior, cât și la exterior. Dacă ai cumpărat mațe deja pregătite, folosește-le așa. Nu le tăia înainte în bucăți. Umple fiecare bucată, apoi taie și leagă la capete. Ideal ar fi să aibă 12-15 cm lungime.

7. Umple mațele cu ajutorul unui accesoriu pentru cârnați (sau un capăt tăiat de sticlă de plastic). Nu îndesa prea tare – în timpul prăjirii, cârnații se pot sparge.

8. Cârnații sunt gata! Îi poți prăji imediat sau congela pentru mai târziu. Înainte de gătire, dezgheață-i complet și înțeapă-i de circa 10 ori cu un ac subțire – asta va preveni crăparea în timpul gătirii.

Poftă bună!

Tags: Retete de afumaturiRețete de cârnați

Alte informații utile:

varza-murata-5
Conserve și murături

Boabele de porumb – Secretul neașteptat pentru o varză murată perfect și o moare limpede

Slanina rulata
Rețete

Slănină rulată cu ierburi și condimente, fragedă și aromată

Carnati cu sunca
Rețete

Carnați de casă „cu șuncă” – rețeta mea preferată dar și a familiei

Carne cu slanina
Rețete

Carne fragedă și suculentă cu slănină și usturoi: uite cum o fac eu

Carnati de pui si porc
Rețete

Cârnați de casă din porc și pui, suculenți și aromați

Carnati de pui fierti
Rețete

Cârnați din carne de pui, fierți cu condimente: sănătoși și aromați

Toba de casa cu carne de porc
Rețete

Tobă de porc la sticlă: atât de ușor se face și are o formă excelentă

Salam de casa
Rețete

Salam de casă, fiert și aromat: iese fraged și perfect pentru aperitive sau senvișuri

Carnati cu carne de pui
Rețete

Cârnăciori de pui cu ceapă verde, aromați și suculenți

Carnati traditionali de casa
Rețete

Cârnați de casă afumați – gustul tradițional al preparatelor de casă

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de Post. Rapidă și foarte gustoasă

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post – se topesc în gură pur și simplu

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară