angela.
11 septembrie (joi), 2025
angela.

Vinete conservate pentru iarnă cu gust autentic și bun: sigur le vei face și tu ani la rând!

cele mai bune vinete la borcan

Această rețetă de vinete este genul de conservă care dispare prima din cămară – și pe bună dreptate! Vinetele prăjite, usturoiul parfumat și combinația echilibrată de sare, oțet și condimente fac ca fiecare borcan să fie plin de gust și aromă. Este o rețetă simplă, dar extrem de eficientă, fără ingrediente complicate și fără pași inutili – exact ce ai nevoie pentru o conservă reușită.

Textura vinetelor rămâne plăcută, ușor crocantă la exterior și moale în interior, iar aromele de dafin, piper boabe și usturoi creează un gust bine conturat, ușor picant și acrișor. Este o alegere ideală pentru gustări rapide, garnituri sau chiar ca aperitiv la mesele de sărbătoare.

Ingrediente

  • Vinete – 1,3 kg
  • Usturoi – 4-6 căței
  • Sare – 1,5 lingurițe
  • Sare – 2 lingurițe
  • Zahăr – 1,5 lingurițe
  • Ulei de floarea-soarelui – 100-120 ml
  • Apă – 600-700 ml
  • Foi de dafin – 3 bucăți
  • Oțet 9% – 3 linguri
  • Piper negru boabe – 9-12 boabe
  • Piper aromat – 9-12 boabe

Rețetă pas cu pas

Pregătim ingredientele.

Curățăm vinetele, le tăiem în bucăți mari și le presărăm cu sare. Adăugăm o linguriță de sare și amestecăm totul bine. Lăsăm deoparte 20–30 de minute. Apoi scurgem lichidul format.

Prăjim vinetele în ulei de floarea-soarelui până capătă o crustă ușoară.

Cât timp se prăjesc vinetele, spălăm borcanele și capacele. În borcane punem foi de dafin, piper aromat, piper boabe și usturoi tocat.

Distribuim vinetele prăjite în borcane.

Pe fundul unei cratițe așezăm un prosop și punem borcanele peste el.

În fiecare borcan adăugăm câte o treime de linguriță de sare și o jumătate de linguriță de zahăr.

Adăugăm câte o lingură de oțet în fiecare borcan și completăm cu apă clocotită. În cratiță turnăm apă fierbinte până la „umerii” borcanelor. Sterilizăm timp de 10–12 minute. Așezăm capacele deasupra, dar fără să le închidem complet.

Închidem bine borcanele, le întoarcem cu susul în jos și le învelim într-o pătură. Le lăsăm așa până se răcesc complet. Vinetele sunt gata. Se păstrează într-un loc răcoros.

Tags: Rețete cu vinete

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Conserve și murături

Dulceață de morcovi delicioasă și surprinzător de gustoasă

rosii-simple-delicioase-iarna
Conserve și murături

Cele mai delicioase roșii conservate pentru iarnă: pline de gust și savoare

castraveti-ketchup-chili-iarna
Conserve și murături

Castraveți cu ketchup picant – rețeta noastră preferată, o fac doar așa în fiecare an!

prune-marinate-fara-sterilizare
Conserve și murături

Prune marinate pentru iarnă, fără sterilizare – rețeta mea de fiecare sezon

salata-castraveti-sos-picant-iarna
Conserve și murături

Salată de castraveți în sos picant – am pus 20 de borcane pentru iarnă: gustul e fantastic!

gustare-vinete-iarna-simpla
Conserve și murături

Gustare delicioasă de vinete pentru iarnă: Rețeta simplă pe care o repet în fiecare an

rosii-marinate-saramura-aromata
Conserve și murături

Roșii marinate pentru iarnă – rețetă reușită cu saramură aromată: se bea imediat!

rosii-verzi-marinate-magazin
Conserve și murături

Roșii verzi marinate: gogonele – rețeta care iese foarte bună de fiecare dată

castraveti-murati-reteta-bunica
Conserve și murături

Așa făcea bunica mea – castraveți crocanți murați în sticlă, ca cei la butoi

rosii-marinate-miere-iarna
Conserve și murături

Nimeni nu face roșiile așa – roșii marinate cu miere: marinada se bea imediat!

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de Post. Rapidă și foarte gustoasă

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară