O rețetă delicioasă de chec care iese extrem de fin și cremos! Crema delicată de brânză de vaci cu o ușoară notă de lămâie și vanilie este completată perfect de o glazură de ciocolată cu un gust intens de cacao!
Este un desert minunat care se pregătește incredibil de simplu. Se servește neapărat rece, alături de o ceașcă de cafea sau ceai! Familia voastră va fi cu siguranță încântată!
Ingrediente :
- 550 g brânză de vaci cu 5% sau 9% grăsime
- 120 g zahăr
- 3 ouă
- 1 lingură plină de amidon
- coaja unei lămâi
- 2 mâini de stafide
- 1 plic de zahăr vanilat (10 g)
- un praf de sare
*Glazură*
- 2 linguri de zahăr
- 2 linguri de cacao
- 2 linguri de unt
- 3 linguri de smântână
Mod de preparare:
1. Într-un bol mare, adăugați brânza de vaci, ouăle, zahărul, zahărul vanilat și un praf de sare. Mixați cu un blender până obțineți o compoziție aerată și omogenă.
Dacă nu aveți blender, puteți trece brânza printr-o sită de 2 ori sau să o dați prin mașina de tocat, apoi să o amestecați cu restul ingredientelor folosind un mixer.
2. Adăugați stafidele, coaja de lămâie și amidonul, apoi amestecați ușor cu o spatulă.
3. Tapetați o formă cu hârtie de copt sau ungeți-o bine cu unt și presărați puțină făină. Turnați compoziția în formă. Coaceți la 170°C timp de aproximativ 45 de minute, în funcție de cuptorul dumneavoastră!
După coacere, opriți cuptorul și lăsați checul în cuptorul cald încă 10 minute.
Lăsați-l să se răcească complet.
4. Pentru glazură, amestecați mai întâi cacao, zahărul și smântâna.
5. Adăugați untul moale și amestecați din nou. Puneți glazura pe foc mic și gătiți timp de 3-4 minute, având grijă să nu o fierbeți, ci doar să o încălziți.
Așa arată glazura pregătită:
6. Turnați glazura fierbinte peste chec.
Lăsați desertul să se răcească complet înainte de a-l servi.
Poftă bună!