angela.
23 mai (vineri), 2025
angela.

Ce poți face din făina de hrișcă? Chec!

chec-cu-faina-de-hrisca

În loc de Introducere… vă prezint Încheierea. Dacă vă convinge, putem continua.

Ingrediente:

  • 200g făină de hrișcă
  • 3 linguri zahăr brun
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1/2 linguriță scorțișoară
  • 1/4 linguriță nucșoară
  • un praf de sare
  • 200ml suc de mere proaspăt stors sau suc de mere de la Valea Marea
  • 50ml ulei de floarea soarelui
  • 1/2 măr tăiat bucățele
  • un pumn de stafide

Cum are loc magia? Amestecăm într-un bol făina de hrișcă, praful de copt, zahărul, scorțișoara, nucșoara și sarea. Mai departe, încorporăm treptat sucul de mere amestecat cu uleiul și adăugăm bucățelele de măr și stafidele, amestecând ușor.

Compoziția obținută o turnăm în forma de chec unsă cu ulei și tapetată cu făină (se poate folosi și hârtie de copt) și se dă la cuptorul încălzit la foc potrivit pentru 30-35 de minute. Cel mai sigur pentru a nu da greș, încercăm checul cu scobitoarea (când aceasta este uscată, este momentul să scoatem desertul din cuptor).

Aveți răbdare să se răcească complet înainte de a vă înfrupta din el! Vă doresc să aveți poftă!

Gingerata, plină de savoare

Atât de ușor de făcut și atât de răcoritoare, un pic iute, va fi pe placul multora dintre noi. Ne-am inspirat de această dată de pe site-ul Ligiei Pop.

Ingredinte:

  • sucul de la două lămâi (folosim storcătorul de citrice)
  • rădăcină de ghimbir – 3-4 cm sau mai mult, altfel spus, după gust
  • 3-4 linguri îndulcitor natural (miere, sirop de arțar, sirop de agave)
  • 1.5 l apă plată

Tocăm ghimbirul bucățele și îl adăugăm în blender alături de sucul de lămâie, mierea de cimbrișor și apă. Acestea se procesează până la omogenizare, după care strecurăm lichidul obținut și obținem astfel gingerata noastră, numai bună de savurat după ce am dat-o pentru o oră la rece.

Ce știm despre ghimbir? Este un tonic excelent al sistemului imunitar, reglează tranzitul intestinal, reduce febra, ameliorează tusea, scade colesterolul, combate greața, are efect antiasmatic și multe  alte beneficii.

Editare ulterioară:

Aceasta băutură aromată este perfectă – Gingerată cu goji… perfectă atât pentru după-amiezile călduroase, cât și în serile răcoroase, dar și pentru startul energic din fiecare dimineață. Pentru copii și pentru copiii din noi.  Mulțumiri, Irina Vochita, pentru ideea minunată!

Ingrediente:

  • 2 linguri de goji berries hidratate o oră-două
  • sucul de la o lămâie
  • 4 cm rădăcină de ghimbir (dată pe răzătoarea mică)
  • 3 linguri de miere de salcâm
  • 750ml apă plată

De data aceasta nu am mai strecurat amestecul obținut prin procesarea în blender și bine am făcut! Cantitățile sunt informative, nu vă fie teamă să experimentați.

Un mic pont. Pentru cei care încă nu posedă un blender puternic, iar bucătăria le este înzestrată cu un aparat ca acesta, să zicem, mărunțiți primele patru ingrediente cu puțină apă în robotul de bucătărie micuț, după care transferați pasta obținută în robotul mare, adăugați restul de apă și porniți aparatul.

În câteva clipe veți obține o băutură cu o savoare copleșitoare, care se va plasa în topul preferințelor tuturor celor care o vor gusta.

Alte informații utile:

reteta-ciorba-de-burta
Bucătărie

Rețetă de Ciorbă de Burtă ORIGINALĂ – Oase, Măduvă și Tot ce Trebuie!

vinete-la-borcan
Bucătărie

Vinete la borcan perfecte pentru iarnă. Așa se păstrează cel mai bine și sunt foarte gustoase

Dulceață de Caise cu Apă Mierală – Deosebit de Aromată și Moderat de Dulce
Bucătărie

Dulceață de Caise cu Apă Mierală – Deosebit de Aromată și Moderat de Dulce

Topirea corecta a ciocolatei
Bucătărie

Cum să topim corect ciocolata pentru prăjituri – ce greșeli să eviți

iaurt-de-casa
Bucătărie

Rețetă de iaurt de casă – Se face din 2 l de lapte, maia și smântână

inghetata-de-casa
Bucătărie

Înghețată (GELATO) de CASĂ cu CĂPȘUNE – Rețeta Mea SPECIALĂ

faina-ochiuri
Bucătărie

Pune FĂINĂ în TIGAIE atunci când PRĂJEȘTI OUĂ. Află DE CE Bucătarii Profesioniști Fac Acest Lucru

sorici-pareri
Bucătărie

Mihaela Bilic: ȘORICUL nu ÎNGRAȘĂ, Este o sursă EXCELENTĂ de COLAGEN de cea mai înaltă calitate

gaze-de-la-fasole
Bucătărie

Ce SĂ PUI ÎN FASOLE ca sa nu te mai BALONEZI – Bunicile Știau ACEST TRUC

Adaugă acest INGREDIENT în Butoi DUPA 1 SAPTĂMÂNĂ! Acesta este SECRETUL pentru ZEAMA de VARZĂ să fie LIMPEDE până în PRIMPAVARĂ
Bucătărie

Adaugă acest INGREDIENT în Butoi DUPA 1 SAPTĂMÂNĂ! Acesta este SECRETUL pentru ZEAMA de VARZĂ să fie LIMPEDE până în PRIMPAVARĂ

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de post, rapidă și foarte gustoasă

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară