angela.
7 noiembrie (vineri), 2025
angela.

Ciupercuțe din cartofi: un preparat delicios, ușor de făcut cu care îi vei impresiona pe cei care vin la masă

ciupercute din cartofi

Astăzi voi prepara „ciuperci” din cartofi. Sună deja interesant, nu-i așa? Cartofii obișnuiți vor fi transformați în ciuperci. Aspectul acestui preparat este foarte atractiv, iar gustul este interesant.

Acest preparat va înfrumuseța orice masă și va surprinde plăcut familia și oaspeții. Mulți ar putea crede că pe masă sunt ciuperci adevărate, champignon.

Pentru a pregăti acest preparat, voi avea nevoie de o sticlă de plastic, cu ajutorul căreia voi da formele de ciuperci amestecului de cartofi. Dar mai multe detalii vor veni mai târziu, să luăm lucrurile pe rând.

Ingrediente:

  • Cartofi – 500 g
  • Sare – 1 linguriță
  • Amidon de cartofi – 200 g
  • Apă – 150 ml
  • Ulei vegetal – 3 linguri
  • Adjika – 1 linguriță
  • Zahăr – 1 linguriță
  • Usturoi – 3 căței
  • Sos de soia – 4 linguri
  • Ceapă verde

Pregatire:

Curăț și spăl cartofii, apoi îi fierb în apă sărată până când sunt gata.

Îi zdrobesc cu un zdrobitor pentru cartofi, adaug amidon de cartofi, încep să amestec și adaug treptat apă.

Ciupercuțe din cartofi: Trebuie să obțin un aluat moale, elastic și omogen.

Acum, din aluat formez biluțe de dimensiunea dorită, iar cu ajutorul gâtului sticlei le dau forma de ciuperci.

Ciupercuțe din cartofi: Iată ce ciuperci drăguțe ies, nu-i așa?

Acum le pun în apă clocotită pentru 2-3 minute, iar când ciupercuțele apar la suprafață, înseamnă că sunt gata.

Ciupercuțe din cartofi: Le scot din apa clocotită folosind o spumieră și le pun imediat într-o oală cu apă rece.

Acest pas se face pentru a preveni pierderea formei ciupercilor. Adaug gheață în apa rece pentru a o face cu adevărat rece.

Transfer ciupercuțele într-un castron și le pun deoparte.

Într-o tigaie încălzită cu ulei vegetal, adaug adjika și o prăjesc puțin în ulei pentru a dezvălui toate condimentele, apoi le adaug peste ciuperci.

Apoi, adaug zahărul, usturoiul trecut prin presa de usturoi, sosul de soia, ceapa verde tocată și amestec totul bine.

Ciupercuțe din cartofi: Ciupercile din cartofi sunt gata, le putem pune pe masă! Au ieșit gustoase și frumoase. Încercați-le, gătiți-le, bucurați-vă pe voi și pe cei dragi!

Alte informații utile:

varza-murata-5
Conserve și murături

Boabele de porumb – Secretul neașteptat pentru o varză murată perfect și o moare limpede

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Conserve și murături

Dulceață de morcovi delicioasă și surprinzător de gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post – se topesc în gură pur și simplu

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de Post. Rapidă și foarte gustoasă

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară