Am încercat o umplutură nouă de carne și nu am putut să rezist, am decis să împărtășesc cu voi aceasta reteta deosebita. Aceste clătite pot fi chiar servite ca un aperitiv, foarte gustoase si se pregătesc simplu, vei vedea asta singur/a.
Daca nu vreti o umplutura sarata, pregatiti doar aluatul dupa reteta aceasta si le puteti umple cu gem/dulceata/ciocolata sau branza de vaci (simpla sau cu cateva stafide bine inmuiate in rom).
Ingrediente aluat pentru clătite:
- ouă – 3 buc
- zahăr – 2-3 linguri
- sare – 1/2 linguriță
- făină – 1 cană
- lapte – 1 cană
- apă fierbinte – 1 cană
Pentru umplutură:
- carne tocată – 300 g
- morcovi coreeni – 200 g
- sare – 1/2 linguriță
- ceapă – 1 buc
Mod de preparare:
Deci, să pregătim clătitele, apropo, puteți pregăti clătitele conform oricărui altă rețetă preferată, eu sugerez o astfel de opțiune de clătite, pe care o vei obține chiar și dacă gătești pentru prima dată.
Spargem 3 ouă într-un bol, adăugăm jumătate de linguriță de sare, 1 lingură de zahăr, dacă nu gătesc pentru umplutură sarata, adaug 3 linguri. Acum luăm trei pahare sau căni identice, punem făină într-unul, turnăm lapte în altul și turnăm apă clocotită în al treilea.
Adăugăm laptele și făina și amestecăm cu un tel pentru a evita cocoloașele și imediat turnăm apa clocotită. Acum adăugăm 3 linguri de ulei de floarea soarelui. Aluatul este gata, lăsăm să stea 10 minute și începem să coacem. Eu coc clătitele pe o tigaie specială pentru clătite dar le puteti face in orice tigaie.
Acum să pregătim umplutura cea mai delicioasă.
Tăiem ceapa cubulețe, luăm o tigaie, turnăm ulei, adăugăm ceapa și prăjim până devine transparentă, adăugăm 300 de grame de carne tocată și prăjim până este gata și carnea tocată este aurie, adăugăm jumătate de linguriță de sare și 200 de grame de morcov coreean (eu am folosit de la borcan – puteti inlocui cu o salata de morcov).
Amestecăm și scoatem de pe foc, umplutura este gata. Acum să trecem la umplere. Punem umplutura la marginea clătitei și o rulăm. O puteți servi deja la masă, sau o puteți prăji în tigaie.
Este foarte gustoasă când este rece. Scrieți în comentarii cu ce vă plac cel mai mult sa fie umplute clătitele?
Pofta buna!