angela.
12 iulie (sâmbătă), 2025
angela.

Compot de struguri pentru iarnă: cele mai bune rețete

Compot de struguri

Compotul de struguri este bogat în vitamine și este moderat dulce – cu o notă de acru și un gust foarte echilibrat. Și este doar ușor de preparat, ca și alte compoturi de fructe. Mai jos veti regasi mai multe retete de compot de struguri astfel ca aveti de unde alege!

Pregatiti pentru iarna varianta care va place cel mai mult sau vi se pare cea mai potrivita voua si familiei voastre.

Compot clasic de struguri

O rețetă de bază de la care puteți construi si alte retete pe viitor.

Veți avea nevoie de: 

  • 700 g de struguri
  • 2 litri de apă
  • 1 pahar de zahăr

Mod de preparare: Sortați strugurii și puneti-i într-un borcan. Se fierbe apa cu zahar pana se dizolva si se toarna acest sirop peste struguri. Odata ce turnati apa fierbinte, nu mai este nevoie de sterilizare dar daca vreti ca strugurii sa fie mai moi, puteti steriliza borcanele pentru 15-20 de minute.

Compot de struguri în borcan mare

Proporții optime pentru cea mai populară metodă de preparare a compoturilor.

Veți avea nevoie de: 

  • 800 g struguri
  • 250 g zahăr
  • 2 litri apă
  • 1 anason stelat

Mod de preparare: Se pun strugurii intr-un borcan curat, se toarna peste ei apa clocotita si se lasa 15 minute acoperiti. Scurgeți și fierbeți din nou această apă, turnați zahăr în borcan și adăugați anason stelat. Turnați din nou apa fierbinte peste struguri, inchideti bine capacele si puneti borcanele in camara. Daca vreti, mai puteti steriliza pentru 10-15 minute.

Compot de struguri fără sterilizare

Dintre toate preparatele, compoturile sunt cel mai ușor de preparat atunci cand nu le mai sterilizezi.

Veți avea nevoie de: 

  • 700 g struguri
  • 250 g zahăr
  • 1 lingură suc de lamaie
  • 2 litri de apa

Mod de preparare: Se spala borcanul cu bicarbonat de sodiu si se aseaza in el strugurii spalati. Se toarnă apă clocotită peste acestia, se acoperă cu un capac și se lasă 10-15 minute. Scurgeți această apă și fierbeți-o din nou. Se adauga zaharul si zeama de lamaie, se fierbe siropul pana se dizolva zaharul si se toarna peste struguri. Borcanele se inchid foarte bine cu capace.

Compot de struguri cu acid citric (sare de lămâie)

Cel mai simplu și mai accesibil mod de a evidenția aciditatea băuturii tale preferate.

Veți avea nevoie de: 

  • 700 g de struguri
  • 250 g de zahăr
  • 1-2 vârfuri cutit de acid citric (sare de lamaie)
  • 2 litri de apă

Mod de preparare: Sortați strugurii și puneți-i într-un borcan curat. Se toarnă apă clocotită peste, se acoperă cu un capac și se lasă 15 minute. Scurgeți această apă și fierbeți din nou. Turnați zahăr și acid citric într-un borcan, turnați apă clocotită peste struguri și strangeti bine capacele. Sterilizati borcanele 15-20 de minute.

Compot de struguri fără zahăr

Potrivit pentru cei care numără caloriile dar cu conditia de a alege struguri dulci!

Veți avea nevoie de: 

  • 1 kg de struguri
  • 2 litri de apă

Mod de preparare: Sortați și spălați strugurii si puneti-i in borcane curate, sterilizate. Se toarnă apă clocotită peste fructe și se sterilizează borcanele în apă clocotită pentru aproximativ 15-20 de minute. Aveti grija ca acestea sa fie inchise foarte bine cu capace.

Compot de struguri și prune pentru iarnă

Recomandăm asocierea soiurilor de struguri negri cu prune mari si gustoase. Pentru ca la noi se consuma mai mult zeama din compot, pun mai putine fructe dar voi puteti mari cantitatea de fructe, dupa bunul plac.

Veți avea nevoie de: 

  • 300 g struguri
  • 8-10 prune
  • 250 g zahăr
  • 2,5 litri apă

Mod de preparare: Spalati strugurii și prunele, puneți-le într-un borcan steril și turnați peste ele apă clocotită. Închideți capacul și lăsați timp de 15 minute. Scurgeți această apă, adăugați zahăr, aduceți la fiert și fierbeti timp de 2 minute. Turnați siropul fierbinte peste fructe si strangeti bine capacele.

Compot de struguri și pere pentru iarnă

Asigurați-vă că alegeți pere frumoase și suficient de tari, astfel încât să nu se rupa in bucati atunci cand sunt sterilizate.

Veți avea nevoie de: 

  • 350 g struguri
  • 300 g pere
  • 260 g zahăr
  • 0,5 linguriță acid citric (sare de lamaie)
  • 2 litri de apă

Mod de preparare: Tăiați perele felii, sortați strugurii și puneți totul într-un borcan curat (sau mai multe borcane, daca folositi borcane mai mici). Adăugați zahăr și acid citric, turnați apă clocotită peste fructe si inchideti bine capacele. Sterilizati compotul si puneti-l in camara, pentru iarna.

Spor la treaba!

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Conserve și murături

Dulceață de morcovi delicioasă și surprinzător de gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

conuri tinere de brad in sirop de zahar
Rețete

Dulceață terapeutică din conuri tinere de brad

  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de post, rapidă și foarte gustoasă

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară