angela.
10 iulie (joi), 2025
angela.

Conserve de macrou: în sos de roșii și în ulei – 2 rețete foarte gustoase

Macrou marinat la borcan

Vreau sa va ofer 2 retete foarte bune si gustoase de macrou pregatit la borcan – iese pur si simplu incredibil de bun, asa ca eu nu mai mananc conserve din magazin!

Vreau să împărtășesc rețeta de conserva de casă pentru ca toată lumea să se poată pregăti pentru iarnă cea mai buna conserva de peste. Pe cat posibil, va recomand cu drag sa o faceti!

Macrou in sos de rosii cu legume: 14 borcane de 500 ml

  • Pește – 3 kg (fara cap)
  • Ceapa – 450 gr
  • Morcov- 350 gr
  • 6-7 catei de usturoi
  • Mazăre – 1 lingură/borcan
  • Pasta de rosii – 760 gr (2 cutii a cate 380 g fiecare)
  • Boia de ardei – 3 linguri
  • Apa – 2,1 l
  • Sare – 70 gr (5 g la borcan de 500 ml)
  • Zahar – 140 gr
  • Piper negru boabe – 3 boabe la borcan de 500 ml (la fundul borcanului)
  • Ienibahar – 1 buc/ borcan (la fundul borcanului)
  • Frunză de dafin – jumatate/borcan (la fundul borcanului)
  • Ulei de floarea soarelui – 100-150 ml

Mod de preparare:

Tăiați ceapa cubulete sau julienne, dați morcovul pe razatoare sau taiati-l cubulețe de mărimea unui bob de mazăre. Este mai bine să tăiați un pește mic, de exemplu macrou (cum am facut eu) sau după gustul vostru.

Sos – Prăjiți ceapa și morcovii în ulei. Adăugați usturoiul și prăjiți încă 1 minut. Adăugați pasta de rosii, boia de ardei, apă, sare, zahăr. Se aduce la fierbere și se fierbe câteva minute.

Puneți boabele de ienibahar, dafin si piper pe fundul borcanelor curate. Adaugam alternativ pestele si sosul, apoi mazarea. Ar trebui să rămână 2-3 cm până la gura borcanului!

Strangem bine capacele si le punem la cuptor, la 115 grade pentru 30 de minute – puteti steriliza si in varianta clasica.

Reteta de macrou in ulei:

  • Macrou – 500 de grame (fara cap)
  • Sare – 5,5 grame (sau 11 g la 1 kg de pește)
  • Foaie de dafin – 0,5 – 1 bucată
  • Boabe de piper negru – 3 buc/borcan
  • Ulei de floarea soarelui – 100 ml

Mod de preparare:

Puneți foaia de dafin și piper pe fund. Pune macroul strâns în borcane, astfel încât să rămână 2 cm până la capac.

De data aceasta am adaugat sare si ulei in fiecare borcan in loc sa amestec tot pestele cu sare si ulei. Strangeti bine capacele si sterilizati in cuptor la 115 grade timp de 30 de minute sau puteti folosi metoda clasica.

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Conserve și murături

Dulceață de morcovi delicioasă și surprinzător de gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

retete de dulceata de conuri
Rețete

Rețete sănătoase și delicioase din conuri de pin sau de brad

  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de post, rapidă și foarte gustoasă

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară