angela.
24 iunie (marți), 2025
angela.

Încearcă aceste cornulețe pufoase cu brânză de vaci și umplutură de mere

cornulete cu aluat de branza si umplutura de mere

Aceste chifteluțe dulci cu mere și aluat fraged pe bază de brânză de vaci sunt o reinterpretare inedită a gusturilor copilăriei. Umplutura aromată de mere caramelizate cu scorțișoară, combinată cu aluatul moale și ușor, creează un desert delicat, care poate fi servit atât cald, cât și rece. Sunt perfecte pentru un mic dejun dulce, o gustare alături de cafea sau un desert rapid după cină.

Rețeta este simplă și versatilă – aluatul cu brânză este fraged, ușor de lucrat și nu necesită timp de dospire. Iar forma acestor „chifteluțe” le face nu doar gustoase, ci și deosebit de aspectuoase. Cu puțină răbdare și câteva ingrediente de bază, obții un preparat care aduce bucurie la fiecare mușcătură.

Ingrediente pentru aluat:

  • 200 g brânză de vaci
  • 1 ou
  • 50 g zahăr
  • un vârf de cuțit de sare
  • coajă rasă de lămâie sau zahăr vanilat
  • 70 ml ulei vegetal
  • 200-250 g făină albă
  • 10 g praf de copt

1. Bateți oul, sarea, zahărul și coaja rasă de lămâie într-un bol și amestecați. Adăugați brânza de vaci și amestecați din nou, apoi încorporați făina și frământați aluatul.

2. Frământați aluatul cu mâinile.

Chifteluțe cu brânză de vaci și umplutură de mere

3. Înveliți aluatul în folie alimentară și lăsați-l să se odihnească timp de 15 minute.

Ingrediente umplutură:

  • 2 mere
  • 20 g unt
  • 2 linguri zahăr
  • zeamă de lămâie – după gust
  • scorțișoară – după gust

Altele:

  • ou – pentru ungerea aluatului

Cum procedăm:

4. Între timp, curățați și radeți merele, apoi puneți-le într-o tigaie cu unt, adăugați zahărul, stropiți-le cu zeamă de lămâie și presărați scorțișoara. Amestecați și gătiți la foc mic până se înmoaie merele.

5. Îndepărtați folia de pe aluat. Împărțiți-l în două părți și așezați-l pe o suprafață curată presărată cu făină.

6. Întindeți aluatul, puneți un farfurie în mijloc și tăiați-i marginile conform formei acesteia.

7. Folosiți un decupator pentru a tăia triunghiuri, pe care le veți umple cu umplutura de mere și veți face tăieturi decorative cu același decupator.

Chifteluțe cu brânză de vaci și umplutură de mere

8. Rulați-le sub formă de rulou și formați chifteluțele.

9. Ungeți-le cu ou și coaceți-le în cuptorul preîncălzit timp de 25-30 de minute la 180 °C.

Chifteluțe cu brânză de vaci și umplutură de mere

10. După timpul de coacere, verificați dacă sunt bine coapte, iar dacă da, scoateți-le din cuptor.

11. Presărați-le cu zahăr pudră.

12. Serviți-le cu multă dragoste și gust delicios.

Chifteluțe cu brânză de vaci și umplutură de mere

Vă dorim poftă bună!

Tags: Prajitura cu mere

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Conserve și murături

Dulceață de morcovi delicioasă și surprinzător de gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

sirop de conuri verzi de brad
Rețete

Rețetă de dulceață din conuri tinere de brad – un preparat care nu lipsește iarna din casa mea

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de post, rapidă și foarte gustoasă

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară