Am uitat de plăcinte, pentru că acum pregătesc o rețetă excelentă pe care o stiu de la o ruda din Italia: o delicatesă din aluat si carne tocata. Aflați cum să pregătiți produse de panificație aromate cu carne tocată, care vor înlocui complet chiflele obișnuite. Aceasta este o rețetă excelentă pentru cei care vor sa manance mai mult acasa si sa renunte la mesele luate in oras.
Această rețetă de patiserie cu carne este mult mai gustoasă decât plăcintele obișnuite. Merită să încercați să o gătiți doar o dată, și cu siguranta va deveni preferata dvs.
Ingrediente pentru aluat:
- Kefir – 300 ml
- Ou – 1 buc.
- Zahăr – 1 linguriță
- Sare – 1 linguriță
- Smântână – 100 g
- Praf de copt – 1 linguriță
- Făină de grâu – 600 g
- Unt – 50 g
Pentru umplutură:
- Carne tocată – 600 g
- Ceapă – 2 buc.
- Condimente – după gust
Pentru uns:
- Gălbenuș de ou – 1 buc.
- Lapte – 1 lingură
Preparare:
Pregătiți toate ingredientele necesare.
Într-un castron adânc, combinați kefirul, oul, zahărul, sarea și smântâna. Amestecați bine cu o spatulă de silicon. Adăugați praful de copt și bateți amestecul cu un tel.
Adăugați făina și untul topit. Frământați cu mâna timp de 6-9 minute. Aluatul trebuie să fie moale. Acoperiți aluatul gata cu un prosop de bucătărie și lăsați-l într-un loc cald timp de 1 oră.
Între timp, pregătiți umplutura. Într-o farfurie adâncă, așezați carnea tocată, ceapa tocată, sarea, piperul, paprika dulce și condimentele după gust. Amestecați bine.
Împărțiți aluatul gata în 9 părți. Formați o bilă din fiecare parte și acoperiți cu un prosop pentru ca aluatul să nu se usuce.
Întindeți fiecare bilă într-o foaie. Folosind o formă de bucătărie, tăiați un cerc mai mic din fiecare bucată de aluat (ca în fotografie).
Pliați marginile separate ale aluatului de 3 ori și așezați-le pe cercuri. Acest lucru va fi ușor de făcut deoarece aluatul se întinde bine.
Puneți 1 lingură de umplutură în fiecare „cuib”.
Ungeți aluatul cu gălbenuș de ou bătut amestecat cu 1 lingură de lapte. Presărați deasupra semințe de mac sau susan.
Coaceți în cuptor la 180 de grade Celsius până se rumenesc.
Cuiburile cu carne sunt gata de servit! Gătiți cu dragoste și împărtășiți rețeta cu cei dragi. Poftă bună!