angela.
23 iunie (luni), 2025
angela.

Dulceață din fructe de soc cu lămâie și ghimbir (opțional), gata în 40 minute

dulceata de soc cu lamaie si ghimbir

Această rețetă de gem fin din fructe de soc este mai mult decât o conservă de sezon – este un deliciu parfumat și versatil, perfect pentru micul dejun sau pentru a însoți brânzeturi speciale. Socul negru, combinat cu lămâie, roiniță sau mentă și un strop de ghimbir, oferă o aromă complexă, ușor condimentată, cu note proaspete și un gust intens de toamnă. Fierberea lentă și testarea pe farfurioară rece garantează textura ideală, iar procesul de strecurare asigură un gem fin și clar.

Această rețetă este o alegere inspirată pentru cei care vor să încerce ceva diferit, dincolo de clasicele dulcețuri. Se potrivește perfect și în combinații mai sofisticate, alături de brânzeturi maturate, pâine crocantă sau chiar în preparate dulci-sărate. Este un mod minunat de a valorifica bogăția naturii și de a transforma fructele de soc într-un preparat rafinat.

Ingrediente:

  • 1.5 kg fructe de soc
  • 700 g zahăr
  • 2 lămâi
  • roiniță/menta
  • ghimbir (optional)

Preparare:

Spălăm ciorchinii de soc negru cu apă.

Îndepărtăm boabele de pe ciorchini cu o foarfecă, adăugăm zahărul, sucul de lămâie, frunzele tocate de roiniță și ghimbirul proaspăt ras – după gust. Amestecăm totul și lăsăm la rece cel puțin 6 ore, timp în care socul va lăsa suc.

Dulceață din fructe de soc cu lămâie și ghimbir (opțional), gata în 40 minute

Apoi punem fructele într-o oală și fierbem. Atenție, folosiți o oală mare, deoarece socul face multă spumă, ca să nu dea în foc. Amestecați și fierbeți, pentru că după un timp spuma dispare. Fierbem aproximativ un sfert de oră.

Apoi strecurăm fructele printr-o sită și lăsăm să se scurgă sucul limpede. Dacă e nevoie, pasăm prin sită.

Dulceață din fructe de soc cu lămâie și ghimbir (opțional), gata în 40 minute

Acest nectar se fierbe în continuare, în funcție de cât de gros vrem să fie gemul, amestecând constant ca să nu se prindă de fundul oalei.

Pe o farfurioară rece (puneți-o puțin la congelator) turnăm o lingură de gem, înclinăm farfuria vertical și vedem imediat dacă are consistența dorită.

Dulceață din fructe de soc cu lămâie și ghimbir (opțional), gata în 40 minute

Așa arată după aproximativ 40 de minute de fierbere.

Tags: Retete cu soc

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Conserve și murături

Dulceață de morcovi delicioasă și surprinzător de gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

sirop de brad facut acasa cu lamaie
Rețete

Sirop din muguri tineri de brad, cu lămâie– rețetă delicată și sănătoasă

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară