Salutare tuturor! Fiecare dintre noi are lucruri, mâncăruri, mirosuri etc., care sunt asociate cu copilăria. Una dintre aceste asocieri din copilărie pe care vreau să o împărtășesc cu voi este acest tip de gogosi.
Mama mea adesea făcea aceste gogosi și întotdeauna ne bucuram de asta. Gogosile (și, bineînțeles, și salamul de biscuiti) îmi aduce aminte de copilărie și de mama mea.
Ingrediente necesare:
- Kefir – 300 ml
- Ou – 1 buc
- Zahăr – 2 linguri
- Sare – 1/2 linguriță
- Praf de copt – 1/2 linguriță (sau bicarbonat de sodiu)
- Făină – 500 g
Mod de preparare:
Bateți împreună 300 ml de kefir (mai bine la temperatura camerei) și 1 ou.
Adăugați 2 linguri de zahăr, 1/2 linguriță de sare și 1/2 linguriță de praf de copt. Amestecați bine.
Adăugați treptat 500 g de făină și frământați aluatul. Acoperiți aluatul și lăsați-l să stea timp de 30 de minute.
Întindeți aluatul, tăiați-l în benzi, apoi tăiați benzile în bucăți mici. Faceți o despărțitură în mijlocul fiecărei bucăți mici.
Treceti un capăt de aluat prin despărțitura din mijloc, creând o „rasucitura”.
Încălziți o tigaie adâncă, turnați suficient ulei de floarea soarelui și prăjiți gogosile pe ambele părți până când devin aurii. Scoateți gogosile pe prosoape de hârtie pentru a se scurge surplusul de ulei.
Puteți presăra gogosile cu zahăr și să-i chemați pe membrii familiei să se bucure de ele, cat sunt calde. Gogosile nu au iesit uscate ci moi si pufoase in interior.
Poftă bună!