Daca ai iaurt si faina vei pregati imediat aceste gogosi delicioase, moi si foarte pufoase. Reteta este una simpla, cu pasi usor de parcurs iar gogosile pot fi consumate simple sau umplute cu dulceata preferata.
Aceste gogosi sunt minunate pentru micul dejun, pentru a fi servite cu ceai sau pur si simplu ca desert care sa-ti aminteasca de gogosile pe care le mancai cu atat de multa placere in copilarie.
Ingrediente:
- 120 ml. apa calda
- 7 g drojdie uscată
- 2 linguri zahar
- 1 plic zahăr vanilat
- 150 g de iaurt
- 1 lingura sare
- 370 g de făină
- 1 lingura de unt
Mod de preparare:
Adaug drojdie uscata, zahar, zahar vanilat, iaurt in apa calduta si amestec.
Lasam 5 minute dupa care adaugam faina si amestecam intr-un aluat.
Cand deja este omogen, adaug untul, framant, acopar cu folie alimentara si las aluatul la dospit.
Pudram suprafata de lucru cu faina si intindem o foaie de aluat, cu o grosime de aproximativ 1 cm – mai apoi decupam gogosile cu forma preferata (eu am avut o matrita in forma de floare) sau puteti sa le decupati cu un pahar.
Pentru fiecare gogoasa am taiat hartia de copt in bucatele, ca mai tarziu sa fie mai usor sa le prajesc in tigaie. Acopăr cu un prosop timp de 20 de minute.
Încinge uleiul într-o tigaie și, ținând pergamentul, pun gogosile la prajit – atentie pentru ca uleiul trebuie sa fie foarte bine incins.
Iau mai apoi hartia de copt, intorc gogosile si le prajesc pana devin aurii.
Turnam zahar intr-o farfurie si trec fiecare gogoasa prin zahar.
Gogoșile delicioase sunt gata! Dar dacă doriți, puteți sa le umpleti orice dulceață sau chiar nutella. Pofta buna!