angela.
3 mai (sâmbătă), 2025
angela.

Înghețată (GELATO) de CASĂ cu CĂPȘUNE – Rețeta Mea SPECIALĂ

inghetata-de-casa

Strawberries, cu forma lor roșie, în formă de inimă, și cu pălăria lor verde strălucitoare, aduc un zâmbet oricui le privește. Și cum să nu zâmbești când niște vecini adorabili îți aduc un găleată plină cu căpșuni proaspăt culese?

După ce m-am delectat cu aceste fructe suculente, mi-am dat seama că singurul lucru mai bun decât căpșunile proaspete ar fi gelato cu căpșuni. Gelato, care înseamnă „înghețată” în italiană, are o textură ultra-netedă, diferită de înghețata tradițională.

Gelato are, de obicei, mai puțină grăsime decât înghețata tradițională, deoarece conține mai mult lapte și mai puțină smântână. De asemenea, în mod tradițional, baza de gelato nu conține ouă, făcând astfel ca aromele adăugate, precum ciocolata, cafeaua sau căpșunile, să fie mai pronunțate.

Iată o rețetă simplă pentru gelato cu căpșuni:

  • 3 căni de căpșuni proaspete, curățate și tăiate
  • 2 căni de lapte
  • 1 cană de zahăr
  • 2 linguri de amidon de porumb
  • 1 cană de smântână pentru frișcă
  • 2 lingurițe de suc de lămâie
  • 1 lingură de vodcă

Într-o cratiță adaugă laptele și amestecă zahărul și amidonul de porumb, formând un amestec subțire. Încălzește pe foc mediu până când baza pentru gelato se îngroașă și începe să clocotească, cam 5 minute. Toarnă într-un bol și amestecă cu smântâna pentru frișcă. Pune bolul peste gheață și lasă să se răcească, amestecând ocazional.

Pune căpșunile curățate într-un procesor de alimente și pulsează până obții consistența dorită. Adaugă fructele, sucul de lămâie și vodca în baza de gelato și răcește pentru 3-4 ore.

Adaugă amestecul răcit de gelato într-o mașină de făcut înghețată și urmează instrucțiunile producătorului. Când gelato este bine înghețat, transferă-l într-un recipient. Acoperă și congelează până se întărește, cel puțin 3 ore și până la 2 zile. Vodca va împiedica gelato să înghețe complet solid, făcându-l mai ușor de servit.

Deoarece congelatoarele folosite în Italia pentru a păstra gelato sunt de obicei reglate la o temperatură cu câteva grade mai rece decât cele din România, este mai bine să lași gelato să stea câteva minute înainte de a-l servi. Când gelato este mai puțin rece, gusturile se simt și mai bine.

Tags: Rețete de înghețată

Alte informații utile:

reteta-ciorba-de-burta
Bucătărie

Rețetă de Ciorbă de Burtă ORIGINALĂ – Oase, Măduvă și Tot ce Trebuie!

vinete-la-borcan
Bucătărie

Vinete la borcan perfecte pentru iarnă. Așa se păstrează cel mai bine și sunt foarte gustoase

Dulceață de Caise cu Apă Mierală – Deosebit de Aromată și Moderat de Dulce
Bucătărie

Dulceață de Caise cu Apă Mierală – Deosebit de Aromată și Moderat de Dulce

Topirea corecta a ciocolatei
Bucătărie

Cum să topim corect ciocolata pentru prăjituri – ce greșeli să eviți

iaurt-de-casa
Bucătărie

Rețetă de iaurt de casă – Se face din 2 l de lapte, maia și smântână

faina-ochiuri
Bucătărie

Pune FĂINĂ în TIGAIE atunci când PRĂJEȘTI OUĂ. Află DE CE Bucătarii Profesioniști Fac Acest Lucru

sorici-pareri
Bucătărie

Mihaela Bilic: ȘORICUL nu ÎNGRAȘĂ, Este o sursă EXCELENTĂ de COLAGEN de cea mai înaltă calitate

gaze-de-la-fasole
Bucătărie

Ce SĂ PUI ÎN FASOLE ca sa nu te mai BALONEZI – Bunicile Știau ACEST TRUC

Adaugă acest INGREDIENT în Butoi DUPA 1 SAPTĂMÂNĂ! Acesta este SECRETUL pentru ZEAMA de VARZĂ să fie LIMPEDE până în PRIMPAVARĂ
Bucătărie

Adaugă acest INGREDIENT în Butoi DUPA 1 SAPTĂMÂNĂ! Acesta este SECRETUL pentru ZEAMA de VARZĂ să fie LIMPEDE până în PRIMPAVARĂ

Uite cum poți curăța perfect oalele de inox, să arate ca noi, fără chimicale
Bucătărie

Uite cum poți curăța perfect oalele de inox, să arate ca noi, fără chimicale

  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de post, rapidă și foarte gustoasă

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară