angela.
11 septembrie (joi), 2025
angela.

Cum Se Pun Murăturile – Rețetă Simplă și Rapidă

Murăturile

In acest mic ghid virtual Echipa noastra te sfatuieste cum sa faci legume murate in mod corect. Cu siguranta ai mancat, cel putin odata, muraturi: de la castraveti, la arpagic trecand apoi la delicioasele mixuri de legume murate; conservarea alimentelor in otet este una dintre cele mai bune tehnici pentru conservarea legumelor.

In continuare Echipa noastra te sfatuieste cum sa faci legume murate in mod corect. Atata timp cat conservarea legumelor in otet este considerata corecta si nu dauneaza sanatatii este necesar sa urmezi cateva reguli de baza.

Daca te hotarasti sa conservi legume, tine minte ca acestea contin multa apa si, prin urmare, trebuie eliminata prin fierbere impreuna cu otetul astfel incat sa se mentina gradul de aciditate al acestuia, care este de aproximativ 6%. Reguli de baza pentru cum se fac muraturile:

  1. Legumele de conservat in otet trebuie sa fie proaspete si de buna calitate; la fel trebuie sa fie si oala/ cratita in care fierbi apa cu otetul; prefera o oala de otel inoxidabil.
  2. Pentru conservarea legumelor este mai bine sa folosesti otet de vin alb sau de miere.
  3. Printre alimentele care pot fi conservate in otet se numara: castravetii, ceapa, gogosarii, varza rosie, sfecla rosie, dovleceii, gogonelele, telina, morcovii, conopida, dar si ansoa si macroul.

Cum se fac muraturile

Spala bine toate legumele si taie-le in bucati mici. Pune apoi o oala/ cratita cu otet, apa, sare si zahar pe foc, lasa sa fiarba, dupa care adauga legumele si lasa-le sa fiarba timp de 10 minute. Dupa acest timp ia cratita de pe foc, strecoara legumele, lasa-le sa se raceasca iar apoi aseaza-le in borcane.

Acopera apoi legumele din borcane cu otet de gatit filtrat ( de preferat de vin alb de 6%), inchide bine borcanele si sterilizeaza-le prin fierbere a bain-marie ( circa 30 de minute); lasa apa si borcanele sa se raceasca, scoate apoi borcanele, usuca-le si pune-le in camara pentru cel putin 30 de zile inainte de servire.

Dupa o luna poti savura muraturile si mixurile de legume preparate de tine.

Tags: Reéte pentru iarnăRețete de murături

Alte informații utile:

reteta-ciorba-de-burta
Bucătărie

Rețetă de Ciorbă de Burtă ORIGINALĂ – Oase, Măduvă și Tot ce Trebuie!

vinete-la-borcan
Bucătărie

Vinete la borcan perfecte pentru iarnă. Așa se păstrează cel mai bine și sunt foarte gustoase

Dulceață de Caise cu Apă Mierală – Deosebit de Aromată și Moderat de Dulce
Bucătărie

Dulceață de Caise cu Apă Mierală – Deosebit de Aromată și Moderat de Dulce

Topirea corecta a ciocolatei
Bucătărie

Cum să topim corect ciocolata pentru prăjituri – ce greșeli să eviți

iaurt-de-casa
Bucătărie

Rețetă de iaurt de casă – Se face din 2 l de lapte, maia și smântână

inghetata-de-casa
Bucătărie

Înghețată (GELATO) de CASĂ cu CĂPȘUNE – Rețeta Mea SPECIALĂ

faina-ochiuri
Bucătărie

Pune FĂINĂ în TIGAIE atunci când PRĂJEȘTI OUĂ. Află DE CE Bucătarii Profesioniști Fac Acest Lucru

sorici-pareri
Bucătărie

Mihaela Bilic: ȘORICUL nu ÎNGRAȘĂ, Este o sursă EXCELENTĂ de COLAGEN de cea mai înaltă calitate

gaze-de-la-fasole
Bucătărie

Ce SĂ PUI ÎN FASOLE ca sa nu te mai BALONEZI – Bunicile Știau ACEST TRUC

Adaugă acest INGREDIENT în Butoi DUPA 1 SAPTĂMÂNĂ! Acesta este SECRETUL pentru ZEAMA de VARZĂ să fie LIMPEDE până în PRIMPAVARĂ
Bucătărie

Adaugă acest INGREDIENT în Butoi DUPA 1 SAPTĂMÂNĂ! Acesta este SECRETUL pentru ZEAMA de VARZĂ să fie LIMPEDE până în PRIMPAVARĂ

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de Post. Rapidă și foarte gustoasă

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post – se topesc în gură pur și simplu

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară