angela.
22 iunie (duminică), 2025
angela.

Prăjitură moale și pufoasă cu cacao și nuci – Desert irezistibil pentru cafea sau răsfăț

negresa delicioasa cu glazura de ciocolata

Această prăjitură rapidă cu cacao și nuci este absolut minunată – pufoasă, fină și plină de aromă. Combinația dintre cacao, alunele de pădure și smântâna fermentată transformă un desert obișnuit într-unul cu adevărat special. Și cel mai bun lucru este că prepararea nu durează mai mult de câteva minute. Dacă sunteți în căutarea unei prăjituri care să nu se usuce, să miroasă frumos și să bucure orice pofticios, tocmai ați găsit-o.

Ingrediente:

  • 1 cană de zahăr tos
  • 1 cană de făină 550
  • 1 cană de nuci măcinate (de exemplu, alune de pădure sau nuci)
  • 1 cană de smântână fermentată
  • ½ cană de ulei
  • ½ cană de cacao de calitate
  • 4 ouă
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • 1 plic de praf de copt

Pentru glazură:

  • 100 g ciocolată pentru gătit
  • 50 g unt

Mod de preparare:

1) Mai întâi, puneți într-un bol toate ingredientele lichide – ouăle, uleiul, smântâna fermentată – și amestecați-le bine cu un mixer de mână sau un robot de bucătărie până obțineți o compoziție omogenă. Într-un alt bol, amestecați ingredientele uscate – făina, nucile măcinate, cacaua, zahărul, zahărul vanilat și praful de copt.

2) Adăugați treptat ingredientele uscate peste cele lichide și amestecați bine din nou, până obțineți un aluat neted și aromat.

3) Pregătiți tava – ungeți-o cu unt sau ulei și tapetați-o cu făină grunjoasă sau pesmet, pentru ca prăjitura să nu se lipească.

4) Turnați aluatul uniform în tavă și coaceți în cuptorul preîncălzit la 180 °C (căldură sus și jos). Coaceți aproximativ 30 de minute, până când prăjitura este bine coaptă – puteți verifica cu o scobitoare, care ar trebui să iasă uscată.

5) După ce s-a răcit, pregătiți glazura de ciocolată – topiți 100 g de ciocolată pentru gătit cu 50 g de unt la bain-marie sau la microunde și amestecați până devine fină. Turnați glazura peste prăjitură și întindeți-o uniform.

Prăjitura poate fi servită simplu, alături de o cafea de după-amiază, cu o lingură de frișcă sau înghețată, sau presărată cu nuci tocate pentru un gust și mai intens.

Sfaturi:

✔ În loc de alune de pădure, puteți folosi migdale sau nuci.

✔ Puteți adăuga în aluat bucăți de ciocolată neagră sau stafide.

✔ Dacă nu aveți smântână fermentată, o puteți înlocui cu iaurt simplu sau chefir.

Această prăjitură cu cacao și nuci nu este doar rapidă și ușor de făcut, ci și incredibil de pufoasă și gustoasă datorită smântânii fermentate. Este un desert care va încânta atât musafirii, cât și membrii familiei, și se prepară într-o clipă. Nu ezitați să o adăugați în repertoriul vostru dulce – cu siguranță veți dori să o faceți din nou.

Tags: Prăjitură cu ciocolată

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tort cu crema de lapte condensat si ciocolata
Prăjituri

Tort perfect de cacao cu cremă de lapte condensat și glazură de ciocolată

prajitura cu crema de lamaie si cocos
Prăjituri

Tort de vanilie cu cremă de lămâie și cocos: extraordinar de cremos și aromat

prajitura margo
Prăjituri

Prăjitura Margo – un desert la cană cu aspect elegant și gust deosebit

budinca de vanilie cu caramel si banane
Prăjituri

Desert rapid la pahar cu vanilie, lapte condensat și banane caramelizate

desert fara coacere cu ciocolata si mascarpone
Prăjituri

Tort de ciocolată: fără coacere, cu cremă mascarpone

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de post, rapidă și foarte gustoasă

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară