Doar 3 ingrediente în aluat și 3 în umplutură! Sunt sigură că nu cunoști această rețetă. Atât de gustoasă și atât de simplă!
Pachetele cu mere, pe care le coc fără drojdie și fără ingrediente complicate! Pentru a face biscuiți cu mere, iau mere proaspete și fac un aluat fraged cu 3 ingrediente. Aceste pachetele sunt deosebit de moi si delicioase cu ceai sau pentru a-ti surprinde musafirii cu un desert deosebit. Oricine poate urma această rețetă pentru ca este simpla si rapida!
Ingrediente pentru aluat:
- făină – 400 g.
- smântână 25% – 200 g.
- unt – 200 g.
Umplutură:
- mere – 400 g.
- zahăr – 1 lingură.
- unt – 20 g.
Preparare:
Aluat:
Într-un bol adânc, pun făina cernută, adaug untul și îl frec cu mâinile până devine firimituri fine.
În firimiturile rezultate, fac o adâncitură, adaug smântâna și frământ rapid aluatul.
Transfer aluatul în folie alimentară și îl pun în frigider pentru 30 de minute.
Umplutură:
Curăț merele de coajă și le tai în cuburi mici. Transfer merele tăiate într-o tigaie, adaug zahărul, untul. Pun tigaia pe foc mediu și prăjesc, amestecând constant timp de 10 minute.
Împart aluatul în două, întind fiecare parte în formă pătrată, nivelând marginile. Tăi foaia în pătrate și așez umplutura de mere.
Îndoi două colțuri spre centru. Transfer pachetelele obtinute pe o tavă tapetata cu hârtie de copt.
Pun desertul în cuptorul preîncălzit la 180 de grade și îi coc timp de 20-30 de minute. Presar pachetelele gata coapte cu zahăr pudră, le transfer pe un platou și servesc cu ceai!
Va doresc pofta buna alaturi de cei dragi!