Dacă aș putea să transmit tuturor gustul incredibil al acestui aluat! Aceste plăcinte cu varză prăjite în tigaie, pur și simplu m-au cucerit! Vodca în aluatul de drojdie face minuni! Aluatul este plin de bule, ușor ca puful. Este foarte plăcut de lucrat iar plăcintele sunt ușoare și nu se intaresc repede.
Ingrediente pentru maia:
- 25-30 g drojdie proaspătă (sau 10 g drojdie uscată)
- 140 ml apă caldă
- 1 lingură zahăr
- 4 linguri făină
La drojdie adaug zahăr și apă caldă, amestec. Apoi adaug făină și amestec. Acopăr cu un prosop și las într-un loc cald timp de 15 minute până când maiaua crește.
Umplutură:
- 5 cepe mici
- 1 morcov mare
- 1/2 de căpățână de varză
- Pastă de tomate
- Sare, piper
- Ulei de floarea soarelui
În ulei vegetal încins, prăjesc ceapa tocată mărunt. După ce ceapa s-a prăjit până devine transparentă, adaug morcovul ras.ț
Toc fin varza, o adaug în tigaie pentru a prăji. Torn pastă de tomate, adaug sare și piper, și prăjesc până când este gata.
Aluat:
- 1 lingură vodcă la maia
- 1 ou
- 2 linguri smântână
- 1 linguriță sare
- 290 ml lapte cald
- 700-750 g făină
- 60 g ulei
- 250 g ulei vegetal pentru prăjire
Preparare:
Maiaua a crescut, adaug vodcă, amestec. Adaug ou, sare, smântână, amestec. Torn lapte cald, amestec.
Adaug făină, amestec întâi cu o spatulă, apoi cu mâinile. La final, adaug ulei și mai frământ puțin, aluatul nu trebuie să se lipească de mâini. Acopăr cu folie alimentară și las într-un loc cald să crească.
Framânt din nou aluatul cu mâinile.
Împart aluatul în bucăți și formez biluțe. Le acopăr cu folie alimentară și le las să se odihnească încă 5 minute.
Întind fiecare bila pe făină, adaug umplutura. Închid bine plăcintele.
Incing o cantitate potrivită de ulei în tigaie și prăjesc plăcintele pe ambele părți până se rumenesc.
Așez întâi plăcintele pe prosoape de hârtie, apoi pe farfurie. Pot fi servite la masă. Poftă bună!