Va sugerez o reteta deliciosa a prajiturii „Infinit” cu banane.
Dupa cum stiti, bananele sunt bogate in elemente benefice pentru sanatatea nostra ele continand trei zaharuri naturale: sucroza, fructoza si glucoza si au, de asemenea, un continut ridicat de fier si potasiu. Aceste fructe pot preveni hipertensiunea arteriala, apoplexia (accident vascular cerebral) si anemia.
Stiati ca? Banana este unul dintre putinele fructe care poate fi consumat atunci cand suferiti de ulcer cronic, de semea reduce aciditatea si iritatia.
Sa ne intoarcem la reteta prajiturii”Infinit”.
- Dificultate: medie
- Timp de preparare: 30 min (plus 6-12 ore la frigider)
Ingrediente:
pentru inghetata de banane:
- 450 ml de lapte integral proaspat
- 100 ml de smantana proaspata
- 100 gr de lapte praf degresat
- 150 gr de miere
- 50 gr de zahar
- 450 gr de banane proaspete bine coapte
pentru pandispan cu banane:
- 250 gr de banana pisata ( pasta de banana)
- 250 gr de zahar
- 125 ml de lapte proaspat integral
- 60 gr de unt
- 60 gr de oua
- 250 gr de faina
- 12 gr de praf de copt
- un varf de cutit de sare
pentru decor:
- 1 banana
- frisca
Mod de preparare:
Inghetata de banana: se amesteca si se incalzeste laptele si smantana cu lapte praf si miere. Cand amestecul se incalzeste, adaugati si restul ingredientelor, cu exceptia bananelor, si aduceti la fierbere. Lasati sa se raceasca si adaugati bananele; amestecati cu mixerul timp de 5 minute si depozitati la frigider pentru 6-12 ore ( la-18 grade).
Pandispan cu banane: se amesteca cu mixerul primele trei ingrediente, se adauga ouale, untul topit si se amesteca di nou; se adauga faina cernuta, praful de copt, un varf de cutit de sare si se amesteca scurt pana cand devine totul omogen. Varsati compusul intr-o tava de tort unsa cu unt si coaceti cam 18-20 de minute la 180 de grade. Serviti desertul taiat in forma de pararelipiped, decorat cu bucatele de banana proaspata, cu banana caramelizata, cu frisca si cu bucle de ciocolata.
Sa aveti pofta!