Prajitura delicioasa, care pare că se topește în gură, foarte fina, fără coacere, fără bătaie de cap și probleme în plus! O pregătesc pentru toate sărbătorile și nu numai, iar rezultatul este întotdeauna excelent.
Ingrediente:
- Fructe uscate, visine (stafide, prune uscate sau alte fructe uscate) – 150 g
- Gelatină – 15 g + lapte rece – 100 ml
- Biscuiți cu cacao – 350 g
- Unt topit – 90 g
- Caise uscate – 100 g
- Brânză cremoasă (Mascarpone) – 400 g
- Frișcă 33-36% – 150 ml
- Zahăr pudră – 100 g
Preparare:
Înmuiem vișinele sau orice alte fructe de pădure în apă caldă și le lăsăm să stea.
Înmuiem gelatina în lapte rece și amestecăm bine. O lăsăm timp de 5-10 minute. Rupem biscuiții, îi punem în blender și îi măcinăm.
Împărțim biscuitii în 1/3 și 2/3. Adăugăm untul topit la partea mai mare de biscuiti și amestecăm cu o lingură. Turnăm într-o formă de 15×20 cm și distribuim uniform pe fund.
Tăiem caisele uscate în cubulețe mici – si celelalte fructe. Puteti folosi si fructe din conserva dar trebuie stoarse foarte bine.
Turnăm frișca în crema de brânză și batem cu mixerul. Adăugăm zahărul pudră și batem din nou cu mixerul.
Adăugăm treptat gelatina hidratata, continuând să batem cu mixerul. Adăugăm vișinele, caisele și amestecăm. Punem în formă.
Presărăm deasupra restul de firimituri de biscuiți si punem în frigider pentru câteva ore. Așa arată prajitura la tăiere. Va doresc pofta buna!
Fie că este servit ca un dulce de weekend sau ca desert al unei mese festive, aceasta prajitura va impresiona întotdeauna prin gustul său bogat și aspectul său apetisant.