angela.
23 iunie (luni), 2025
angela.

Prăjitură cu cremă de ciocolată albă și lichior de ouă: un desert special pentru cei dragi

prajitura cu crema de ciocolata alba

Această prăjitură cu blat de ciocolată, gem de coacăze și cremă fină de lichior de ou este un desert decadent și plin de aromă. Textura ușor umedă a blatului, combinată cu gemul fructat și crema catifelată de mascarpone și ciocolată albă, transformă fiecare felie într-o experiență bogată și echilibrată. Nucile adaugă un plus de crocant, iar firimiturile de blat de deasupra oferă un aspect rustic și apetisant.

Este genul de desert care impresionează la orice ocazie, fie că îl servești la o masă festivă sau pur și simplu vrei să-ți răsfeți familia cu ceva special. Rețeta nu este complicată, dar rezultatul final are gust și aspect de cofetărie — o combinație elegantă între ciocolată, lichior și fructe, pe care o vei dori în caietul tău de rețete de suflet.

Ingrediente blat de ciocolată:

  • 100 g unt
  • 1 cană lapte
  • 2 ouă
  • 1/2 cană zahăr
  • 1,5 căni făină de tort
  • 2-3 linguri cacao
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 2-3 linguri gem de prune
  • aproximativ 30 g nuci tocate (eu am folosit nuci de alune)

Topim untul împreună cu laptele într-o cratiță, la foc mic, până când se combină. Lăsăm să se răcească.

În bolul unui mixer, batem ouăle, adăugăm zahărul și laptele cu untul topit. Mixăm câteva secunde până când se combină.

Într-un bol separat, combinăm ingredientele uscate: făina, cacao, praful de copt și bicarbonatul de sodiu. Adăugăm ingredientele uscate în cele umede, adăugăm și gemul de prune și amestecăm cu o spatulă sau mixăm la viteză mică.

La final, adăugăm nucile tocate, amestecăm.

Turnăm aluatul într-o tavă (21×28 cm) tapetată cu hârtie de copt. Introducem tava în cuptorul preîncălzit la 180°C și coacem aproximativ 30 de minute (până când trece testul cu scobitoarea).

Cremă de lichior de ou:

  • 500 g mascarpone
  • 250 g ciocolată albă
  • 200 ml lichior de ou

În plus:

  • gem de coacăze negre

După ce se răcește, tăiem partea de sus a blatului (doar coaja). Maruntim partea taiata folosind un robot de bucătărie pentru a-l transforma în firimituri.

Ungem baza tortului cu gem de coacăze negre.

Cremă de lichior de ou:

Topim ciocolata albă într-un bain-marie. Lăsăm să se răcească puțin.

Cum să topim ciocolata într-un bain-marie? Puneți ciocolata într-un bol de sticlă sau metal și așezați bolul deasupra unei cratițe cu apă fiartă (asigurați-vă că apa nu fierbe în momentul în care adăugați ciocolata). Lăsați 1-2 minute și amestecați până obțineți o consistență uniformă. Important! Dacă ciocolata nu se topește complet, puteți încălzi din nou apa, opriți focul și puneți bolul cu ciocolata deasupra apei fierbinți. Nu lăsați apa să fiarbă sub ciocolată, altfel se va forma o masă groasă.

Puneți mascarponele într-un bol de mixer, adăugați lichiorul de ou și mixați câteva secunde. Apoi, adăugați ciocolata albă topită, care este încă lichidă, și mixați din nou până se omogenizează.

Turnați crema obținută pe baza de tort cu gem, neteziți.

Presărați firimiturile de blat pe deasupra. Păstrați tortul într-un loc răcoros.

Tags: Prăjitură cu ciocolată albă

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tort cu crema de lapte condensat si ciocolata
Prăjituri

Tort perfect de cacao cu cremă de lapte condensat și glazură de ciocolată

prajitura cu crema de lamaie si cocos
Prăjituri

Tort de vanilie cu cremă de lămâie și cocos: extraordinar de cremos și aromat

prajitura margo
Prăjituri

Prăjitura Margo – un desert la cană cu aspect elegant și gust deosebit

budinca de vanilie cu caramel si banane
Prăjituri

Desert rapid la pahar cu vanilie, lapte condensat și banane caramelizate

desert fara coacere cu ciocolata si mascarpone
Prăjituri

Tort de ciocolată: fără coacere, cu cremă mascarpone

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de post, rapidă și foarte gustoasă

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară