angela.
9 noiembrie (duminică), 2025
angela.

Prăjitura cu Mere și Umplutură de Brânză: fără Frământare

Prajitura cu mere si branza

Această prăjitură delicioasă cu mere și umplutură de brânză este perfectă pentru orice ocazie. Având o crustă crocantă datorită fulgilor de ovăz și o delicioasă crumble de migdale, va încânta cu siguranță pe toată lumea.

Puteți înlocui brânza de vaci cu mascarpone sau chiar să omiteți această strată, iar prăjitura va rămâne la fel de gustoasă datorită merelor suculente.

Timp de preparare: 35 min

Timp de coacere: 60 min

Ingrediente pentru aluat:

  • 1 și 1/2 căni făină
  • 1 cană fulgi de ovăz
  • 1/2 cană zahăr
  • 150 g unt

Prepararea aluatului:

Amestecați toate ingredientele pentru aluat până obțineți o compoziție de tip crumble.

Puneți aluatul într-o tavă (preferabil de 20×35 cm) tapetată cu hârtie de copt și presați bine.

Coaceți aluatul în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de 15 minute.

Pentru stratul de mere:

  • 8 mere
  • 1 pachet zahăr vanilat
  • 1 pachet zahăr cu scorțișoară

Prepararea merelor:

Răzuiți merele pe o răzătoare mare, adăugați zahărul vanilat și zahărul cu scorțișoară, apoi căliți-le câteva minute la foc mic.

Pentru umplutura de brânză:

  • 500 g brânză de vaci fină
  • 1 pachet zahăr vanilat
  • 2 ouă
  • 1 pachet budinca de vanilie

Pentru crumble:

  • 1/2 cană făină
  • 1/2 cană zahăr
  • 1/2 cană migdale măcinate
  • 80 g unt

Asamblarea prăjiturii:

Așezați merele calde peste aluatul pre-copt și uniformizați.

Pregătiți umplutura de brânză amestecând toate ingredientele (adăugați pudra de budinca direct la brânză). Turnați umplutura de brânză peste mere.

Adăugarea crumble-ului:

Amestecați toate ingredientele pentru crumble și presărați-le uniform deasupra umpluturii de brânză.

Coacerea finală:

Coaceți prăjitura timp de 45 de minute la 170 de grade Celsius.

Lăsați prăjitura să se răcească înainte de a o tăia și servi. Poftă bună!

Tags: Retete cu mascarpone

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

prajitura cu vanilie si frisca
Prăjituri

Îți lingi degetele: Desert delicios cu cremă aromată și bezea pufoasă deasupra

tort cu crema de lapte condensat si ciocolata
Prăjituri

Tort perfect de cacao cu cremă de lapte condensat și glazură de ciocolată

prajitura cu crema de lamaie si cocos
Prăjituri

Tort de vanilie cu cremă de lămâie și cocos: extraordinar de cremos și aromat

prajitura margo
Prăjituri

Prăjitura Margo – un desert la cană cu aspect elegant și gust deosebit

budinca de vanilie cu caramel si banane
Prăjituri

Desert rapid la pahar cu vanilie, lapte condensat și banane caramelizate

  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de Post. Rapidă și foarte gustoasă

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post – se topesc în gură pur și simplu

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară