angela.
12 iulie (sâmbătă), 2025
angela.

Prăjitură delicioasă cu ciocolată și scorțișoară

Prajitura cu scortisoara

Această prăjitură este o alegere perfectă pentru iubitorii de ciocolată și scorțișoară.

Cu straturi bogate de blat cu cacao, ciocolată și nuci, completate de o cremă fină de gălbenușuri și scorțișoară, acest desert va impresiona orice ocazie festivă.

Ingrediente:

Pentru 1 blat (se coc trei blaturi sau poți coace un blat mare și îl tai în trei părți):

  • 3 albușuri
  • 3 linguri de zahăr
  • 4 linguri de făină
  • 3 linguri de lapte
  • 2 linguri de ulei
  • 3 linguri de cacao
  • 4 linguri de ciocolată rasă
  • 3 linguri de nuci mărunțite
  • 1 linguriță de scorțișoară
  • Jumătate de plic de praf de copt

Prepararea blatului:

Bate albușurile spumă, adaugă zahărul treptat și continuă să bați până când zahărul se dizolvă.

Adaugă laptele, uleiul, făina și cacaoa, amestecând ușor. Încorporează ciocolata rasă, nucile, scorțișoara și praful de copt.

Toarnă compoziția într-o formă unsă și coace la 180°C până când blatul este copt. Repetă pentru celelalte două blaturi, dacă nu coaci un blat mare.

Pentru cremă:

  • 9 gălbenușuri
  • 200 gr ciocolată de gătit
  • 250 gr margarină pentru prăjituri
  • 150 gr zahăr
  • 1 lingură de scorțișoară

Mod de preparare crema:

Gălbenușurile și zahărul se pun la bain-marie. Când compoziția începe să se încălzească, adaugă ciocolata și margarina.

Amestecă constant și gătește până când crema se îngroașă. La final, adaugă scorțișoara.

Lasă crema să se răcească înainte de a o întinde pe blaturi.

Asamblare:

Pune un strat de blat, întinde un strat de cremă, și continuă așa până la final. Poți decora prăjitura după gust.

Lasă prăjitura la frigider pentru a se întări. Este ideal să fie servită a doua zi.

Sfaturi:

Bate bine albușurile pentru a obține o textură pufoasă și aerată a blatului.

Gătește crema la bain-marie pentru a evita coagularea gălbenușurilor și pentru a obține o consistență fină.

Păstrează prăjitura la frigider cel puțin o zi înainte de servire pentru ca aromele să se îmbine perfect și prăjitura să se întărească.

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

budinca de vanilie cu caramel si banane
Prăjituri

Desert rapid la pahar cu vanilie, lapte condensat și banane caramelizate

desert fara coacere cu ciocolata si mascarpone
Prăjituri

Tort de ciocolată: fără coacere, cu cremă mascarpone

prajitura Paula cu piersici
Prăjituri

Prăjitură PAULA cu piersici și cremă de vanilie: un desert aromat și îmbietor!

prajitura cu budinca si biscuiti
Prăjituri

Prăjitură fără coacere cu budincă, biscuiți și frișcă: Gata în 15 minute!

desert cu ricotta si piersici
Prăjituri

Desert cu piersici, ricotta și cremă pufoasă: O prăjitură ușoară și proaspătă, ideală pentru petreceri

  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară