O reteta super simpla de prajitura cu mere dar incredibil de gustoasa. Este atat de pufoasa, aromata si moale, incat as pregati-o in fiecare zi.
Pentru a prepara aceasta prajitura, nu doar ca aveti nevoie de cele mai simple ingrediente ci trebuie doar sa le amestecati si sa puneti compozitia in tava. O sa va indragostiti de aceasta reteta! Simpla, ieftina si foarte gustoasa!
Ingrediente pentru plăcintă cu mere:
- Ouă – 3 buc
- Sare – un praf
- zahăr – 130 g
- zahăr vanilat – 1 linguriță
- făină – 300 g
- Praf de copt – 10 g
- unt – 70 g
- lapte – 180 ml
- Mere – 3 buc
Mod de preparare:
Într-un castron se pun ouale, se adauga vanilie și zahărul, sare. Cu ajutorul unui mixer, bateți ouăle până când o compozitie albă, pufoasă.
Combinăm făina cu praful de copt, cernem ½ parte în compozitia de ouă. Amestecati cu grijă aluatul de prajtura, cu o spatulă din silicon sau cu telul – nu cu mixerul.
Puneți untul într-o cratiță, turnați laptele. Topiți untul în lapte la foc moderat, turnați-l în aluat.
Cernem a doua parte de făină cu praf de copt în aluat, continuăm să amestecam aluatul gros. Acoperim părțile laterale și fundul tăvii cu hartie de copt.
Întindeți prima parte a aluat pe suprafață într-un strat uniform. Tăiați mărul în felii mici și subțiri și puneți-le suprapus peste aluat. Acoperiți stratul de mere cu a doua parte de aluat, nivelați-l.
Coaceți pajitura la 180 de grade timp de 40 de minute.
Dacă doriți, puteți pudra prajitura zahar pudra (dupa ce este gata) sau sa puneti cativa fulgi de migdale, inainte sa o puneti la copt. Va doresc spor la gatit si pofta buna!