angela.
9 noiembrie (duminică), 2025
angela.

Prăjitură Stracciatella cu cremă de mere și frișcă: pe mine m-a cucerit deja!

prajitura straciatella si mere

În fața voastră, încă un desert genial care mi-a cucerit recent papilele gustative. Prăjitura cu mere stracciatella este cu adevărat delicioasă. Se taie frumos și arată minunat. Îmi place mult pentru că este foarte ușoară și nu prea dulce. Exact cât trebuie.

Prăjitura cu mere stracciatella este un desert savuros, format dintr-un blat de pandișpan, un strat cu mere și o cremă aerată stracciatella cu bucăți fine de ciocolată.

Sfaturi de început

În această rețetă am folosit o tavă de 24 x 24 cm. Dacă ai o tavă de altă dimensiune, folosește un calculator de dimensiuni pentru tăvi.

O cană are la mine capacitatea de 250 ml.

Ingrediente blat de pandișpan:

  • 4 ouă (albușurile și gălbenușurile separate)
  • 3/4 cană zahăr
  • 1/2 cană făină de grâu
  • 2 linguri rase de amidon de porumb
  • un praf de sare

Pasul 1 blat de pandișpan:

Se bat albușurile (4 bucăți de ouă mari) cu un praf de sare. Se adaugă treptat zahărul (3/4 cană) și se mixează timp de aproximativ 5-6 minute până se formează o spumă tare. Apoi se adaugă gălbenușurile și se continuă mixarea. La final, se încorporează ambele tipuri de făină, cernute, amestecând ușor cu o lingură sau tel.

Aluatul se toarnă într-o tavă pătrată (24 x 24 cm), unsă ușor cu unt și tapetată cu făină. Se coace în cuptorul preîncălzit la 170°C (mod coacere sus-jos, fără ventilație, raftul din mijloc) timp de 35-40 de minute sau până trece testul cu scobitoarea. Se lasă la răcit.

Pasul 2 Se nivelează suprafața blatului cu un cuțit zimtat.

Prăjitură Stracciatella cu cremă de mere și frișcă: pe mine m-a cucerit deja!

Pentru stratul de mere:

  • 1,5 kg mere
  • puțin suc de lămâie
  • opțional 1/2 linguriță scorțișoară
  • 3/4 cană apă
  • 2 plicuri gelatină cu aromă de lămâie

Pasul 3 strat de mere

Merele (aproximativ 1,5 kg) se curăță de coajă și se taie cubulețe mici sau se dau pe răzătoarea mare.

Se pun într-o oală și se stropesc cu puțin suc de lămâie, apoi, opțional, se presară scorțișoară. Se adaugă puțină apă (jumătate sau 3/4 cană) și se fierb la foc mic timp de 5-7 minute.

Pasul 4 Se aduc merele la punctul de fierbere și se adaugă două plicuri de gelatină cu aromă de lămâie sau portocală (sau eventual cu aromă de agrișe). Se ia de pe foc și se amestecă bine.

Ingrediente cremă stracciatella:

  • 500 ml smântână pentru frișcă 30%
  • 2 linguri rase de zahăr pudră
  • 200 g cremă de brânză cu aromă de vanilie
  • 1 plic gelatină cu aromă de lămâie sau transparentă
  • 200 ml apă fierbinte
  • 50 g ciocolată neagră

În plus, pentru decor:

  • ornamente de ciocolată sau ciocolată neagră rasă

Pasul 5 Se lasă la rece până începe să se închege (după ce oala s-a răcit puțin, se poate pune la frigider).

Apoi se toarnă stratul de mere peste pandișpan și se nivelează. Un mic sfat – masa de mere nu trebuie să fie apoasă sau caldă când o așezi peste blat (fiindcă va pătrunde complet în pandișpan), trebuie să fie ușor întărită, dar nu complet gelificată.

Se pune la frigider pentru cel puțin o oră.

Pasul 6 crema stracciatella

Gelatina (cu aromă de lămâie sau transparentă) se dizolvă în apă fierbinte (puțin sub 200 ml). Se lasă să se răcească puțin și să înceapă să se închege.

Smântâna pentru frișcă (500 ml), bine răcită, se bate cu zahărul pudră (aproximativ 2 linguri). Când începe să se îngroașe, se adaugă crema de brânză. Se toarnă gelatina semi-întărită și se mixează ușor.

Prăjitură Stracciatella cu cremă de mere și frișcă: pe mine m-a cucerit deja!

Se adaugă ciocolata neagră rasă pe răzătoarea mare (aproximativ 50 g). Totul se amestecă cu o lingură. Se pune la frigider pentru 20-30 de minute până începe să se întărească.

Pasul 7 Peste stratul de mere se întinde crema de frișcă. Se nivelează suprafața și se presară ciocolată rasă deasupra.

Prăjitură Stracciatella cu cremă de mere și frișcă: pe mine m-a cucerit deja!

Prăjitura cu mere stracciatella se lasă la frigider peste noapte. Poftă bună!

Prăjitură Stracciatella cu cremă de mere și frișcă: pe mine m-a cucerit deja!

Tags: Prăjitură cu frișcăPrajitura cu mere

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tort cu crema de lapte condensat si ciocolata
Prăjituri

Tort perfect de cacao cu cremă de lapte condensat și glazură de ciocolată

prajitura cu crema de lamaie si cocos
Prăjituri

Tort de vanilie cu cremă de lămâie și cocos: extraordinar de cremos și aromat

prajitura margo
Prăjituri

Prăjitura Margo – un desert la cană cu aspect elegant și gust deosebit

budinca de vanilie cu caramel si banane
Prăjituri

Desert rapid la pahar cu vanilie, lapte condensat și banane caramelizate

desert fara coacere cu ciocolata si mascarpone
Prăjituri

Tort de ciocolată: fără coacere, cu cremă mascarpone

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post – se topesc în gură pur și simplu

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de Post. Rapidă și foarte gustoasă

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară