angela.
24 iunie (marți), 2025
angela.

Prăjitură tricoloră cu brânză de vaci – cremoasă, ușor de preparat și absolut delicioasă

prajitura tricolora cu branza dulce

Această prăjitură stratificată cu brânză de vaci este genul de desert care aduce aminte de gustul copilăriei, dar cu un aspect modern și o textură minunat echilibrată. Cele trei straturi – unul intens de cacao, unul cremos cu brânză și unul pufos, deschis la culoare – se completează perfect, oferind un contrast plăcut atât la gust, cât și la vedere.

Este o rețetă versatilă, potrivită pentru orice ocazie, de la mesele festive până la gustările de weekend în familie. Se pregătește ușor, cu ingrediente accesibile, și are avantajul că devine chiar mai gustoasă după ce stă câteva ore la rece.

Ingrediente pentru aluatul închis la culoare:

  • 30 g făină de grâu
  • 10 g unt topit
  • 10 g zahăr
  • 5 linguri apă rece
  • 1 ou
  • 3 linguri cacao
  • Jumătate de plic praf de copt

Începeți cu aluatul închis la culoare: amestecați făina, untul topit, zahărul, apa, oul, cacao și praful de copt. Întindeți aluatul uniform pe fundul unei tăvi pentru cuptor.

Stratul de brânză de vaci:

  • 50 g brânză de vaci (puteți adăuga mai mult, până la 3 cutii)
  • 13 g zahăr pudră
  • 2 gălbenușuri

Stratul deschis la culoare:

  • 20 g griș
  • 25 g făină de grâu
  • Jumătate de plic praf de copt
  • Jumătate de pahar de ulei
  • 6 linguri apă rece
  • 3 ouă
  • 2 albușuri (rămase din stratul de brânză de vaci)

Pregătiți stratul de brânză de vaci: amestecați brânza de vaci, zahărul pudră și gălbenușurile. Distribuiți uniform acest strat de brânză de vaci peste aluatul închis la culoare.

În final, pregătiți stratul deschis la culoare: amestecați grișul, făina, praful de copt, uleiul, apa, ouăle și albușurile. Turnați această compoziție peste stratul de brânză de vaci.

Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180 °C timp de aproximativ 40 de minute sau până când prăjitura devine maro auriu și este bine coaptă.

Feliutele de prajiturica cu brânză de vaci sunt un desert excelent pentru diverse sărbători, petreceri de ziua de naștere sau pur și simplu pentru o după-amiază de duminică. Sunt delicioase și a doua zi, dacă mai apucă să rămână!

Tags: Desert cu branza

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tort cu crema de lapte condensat si ciocolata
Prăjituri

Tort perfect de cacao cu cremă de lapte condensat și glazură de ciocolată

prajitura cu crema de lamaie si cocos
Prăjituri

Tort de vanilie cu cremă de lămâie și cocos: extraordinar de cremos și aromat

prajitura margo
Prăjituri

Prăjitura Margo – un desert la cană cu aspect elegant și gust deosebit

budinca de vanilie cu caramel si banane
Prăjituri

Desert rapid la pahar cu vanilie, lapte condensat și banane caramelizate

desert fara coacere cu ciocolata si mascarpone
Prăjituri

Tort de ciocolată: fără coacere, cu cremă mascarpone

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de post, rapidă și foarte gustoasă

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară