angela.
24 mai (sâmbătă), 2025
angela.

Prăjitură turnată cu mere – ieftină, fără bătut, fără ouă, fără lapte

Prajitura turnata cu mere

Nu ai nevoie de mixer, ouă sau lapte… Este foarte simplă și ieftină. O prăjitură cu mere, suculentă și fragedă, care rămâne proaspătă chiar și după trei zile. Întreaga casă va mirosi a această prăjitură.

Poftă bună! Lasă impresiile tale după ce o încerci.

Folosește o cană de 200 ml pentru a măsura ingredientele.

Ingrediente pentru mere:

  • 1 kg mere
  • 100 gr sau dupa gust (daca merele sunt dulci)
  • 1 pliculeț zahăr vanilat
  • 1 linguriță scorțișoară

Pentru aluat:

  • 2 căni griș
  • 2 căni făină
  • 1 cană zahăr
  • 1 pliculeț zahăr vanilat
  • 1 pliculeț praf de copt

Mod de preparare:

Pregătirea merelor: Rade merele și stoarce sucul dacă sunt foarte zemoase. Amestecă-le cu zahărul, zahărul vanilat și scorțișoara.

Pregătirea aluatului: Amestecă toate ingredientele uscate – grișul, făina, zahărul, zahărul vanilat și praful de copt.

Preîncălzește cuptorul la 180°C și tapetează o tavă de 20×30 cm cu hârtie de copt.

Stratificare: Împarte amestecul uscat în trei părți egale și merele în două. Începe prin a pune un strat de amestec uscat pe fundul tăvii, urmat de jumătate din amestecul de mere.

Continuă cu un alt strat de amestec uscat, restul merelor și încheie cu ultimul strat de amestec uscat.

Coacere: Coace prăjitura timp de aproximativ 40 de minute. Dacă ai sucul rămas de la mere, poți turna peste prăjitură după ce o scoți din cuptor pentru un plus de suculență.

Dacă nu, după ce se răcește, presară zahăr pudră deasupra.

Poftă bună!

Iată câteva sfaturi:

Folosește mere acrișoare sau o combinație de mere dulci și acrișoare pentru un gust echilibrat. Merele Granny Smith sau Jonagold sunt excelente pentru acest tip de prăjitură.

Dacă merele sunt foarte zemoase, asigură-te că le storci bine de suc înainte de a le amesteca cu celelalte ingrediente. Acest lucru va preveni ca aluatul să devină prea umed.

Poți experimenta cu arome suplimentare, cum ar fi nucșoara, ghimbirul sau vanilia, pentru a îmbogăți gustul pită cu mere. De asemenea, adăugarea de nuci sau stafide în amestecul de mere poate oferi o textură interesantă și un plus de savoare.

 

 

 

 

 

Alte informații utile:

tort cu crema de lapte condensat si ciocolata
Prăjituri

Tort perfect de cacao cu cremă de lapte condensat și glazură de ciocolată

prajitura cu crema de lamaie si cocos
Prăjituri

Tort de vanilie cu cremă de lămâie și cocos: extraordinar de cremos și aromat

prajitura margo
Prăjituri

Prăjitura Margo – un desert la cană cu aspect elegant și gust deosebit

budinca de vanilie cu caramel si banane
Prăjituri

Desert rapid la pahar cu vanilie, lapte condensat și banane caramelizate

desert fara coacere cu ciocolata si mascarpone
Prăjituri

Tort de ciocolată: fără coacere, cu cremă mascarpone

prajitura Paula cu piersici
Prăjituri

Prăjitură PAULA cu piersici și cremă de vanilie: un desert aromat și îmbietor!

prajitura cu budinca si biscuiti
Prăjituri

Prăjitură fără coacere cu budincă, biscuiți și frișcă: Gata în 15 minute!

desert cu ricotta si piersici
Prăjituri

Desert cu piersici, ricotta și cremă pufoasă: O prăjitură ușoară și proaspătă, ideală pentru petreceri

prajitura cu vanilie si frisca
Prăjituri

Îți lingi degetele: Desert delicios cu cremă aromată și bezea pufoasă deasupra

tort delice
Prăjituri

Tort Delice cu blat pufos, cremă de budincă și jeleu de fructe

  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară