angela.
9 septembrie (marți), 2025
angela.

Pune mai multe, că se termină repede – roșii murate pentru iarnă ca din butoi

rosii-murate-ca-butoi

Roșiile murate în saramură sunt o rețetă clasică, păstrată din generație în generație, pentru gustul simplu și natural pe care îl oferă. Se pregătesc fără fierbere, fără oțet și fără zahăr, doar cu apă, sare și condimente. Rezultatul este o conservă curată, gustoasă și ușor de pregătit, în care roșiile își păstrează gustul, textura și culoarea.

Această metodă este ideală pentru cei care preferă fermentația naturală în locul rețetelor rapide cu oțet. Se poate opta pentru varianta de iarnă, cu păstrare în pivniță, sau pentru metoda mai rapidă, gata în două săptămâni. Roșiile capătă un gust plin, ușor acrișor și sărat, perfect pentru salate sau ca garnitură.

Ingrediente:

  • roșii;
  • un amestec clasic de verdețuri pentru conservare;
  • ardei de diferite feluri, foi de dafin, ardei iute după gust;
  • apă – 1,5 l;
  • sare – 2 linguri;
  • un borcan de 3 litri.

Mod de preparare

Alegeți roșii ferme, fără lovituri sau crăpături.

Folosiți verdețurile pe care le preferați de obicei la conservarea roșiilor.

Într-un borcan curat de 3 litri, așezați verdețurile, foile de dafin, condimentele, usturoiul, umbreluțele de mărar și bucățile de ardei iute.

Așezați roșiile, iar deasupra adăugați din nou verdețuri.

Faceți mai multe porții – dispar imediat. Roșii murate pentru iarnă: gust ca din butoi

Dizolvați sarea în apă curată și rece. Turnați marinada în borcan peste roșii. Închideți cu capace din plastic și puneți la păstrare în pivniță.

Faceți mai multe porții – dispar imediat. Roșii murate pentru iarnă: gust ca din butoi

Roșiile vor fi gata abia peste 2 luni.

Dacă nu aveți pivniță, acoperiți borcanul doar lejer și lăsați-l o săptămână la temperatura camerei. În această perioadă va avea loc fermentația – spuma care se formează se îndepărtează.

Apoi închideți bine borcanul cu capacul și păstrați-l o săptămână la frigider – și roșiile vor fi gata de consum. Așadar, o parte le puteți pune la păstrare pentru iarnă, iar câteva borcane le puteți face după rețeta rapidă și veți avea roșii aromate și murate în doar două săptămâni.

Aceste roșii pot fi consumate alături de mâncăruri de post, fripturi sau pur și simplu pe o felie de pâine. Sunt o alegere bună pentru cei care preferă metodele tradiționale de conservare, fără adaosuri moderne.

Sfat util: Pentru un plus de aromă, poți adăuga boabe de muștar sau hrean în borcan – vor întări gustul și vor păstra roșiile ferme mai mult timp.

Tags: Conserve cu rosiiRețete de murăturiRețete roșii pentru iarnă

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Conserve și murături

Dulceață de morcovi delicioasă și surprinzător de gustoasă

rosii-marinate-saramura-aromata
Conserve și murături

Roșii marinate pentru iarnă – rețetă reușită cu saramură aromată: se bea imediat!

rosii-verzi-marinate-magazin
Conserve și murături

Roșii verzi marinate: gogonele – rețeta care iese foarte bună de fiecare dată

castraveti-murati-reteta-bunica
Conserve și murături

Așa făcea bunica mea – castraveți crocanți murați în sticlă, ca cei la butoi

rosii-marinate-miere-iarna
Conserve și murături

Nimeni nu face roșiile așa – roșii marinate cu miere: marinada se bea imediat!

vinete-oltenesti-gustare-apetisanta
Conserve și murături

Vinete oltenești la borcan – gustare atât de apetisantă încât oricât pui, tot e puțin

salata-vinete-iarna-garantata
Conserve și murături

Salată fenomenală de vinete – rețeta testată și garantată! Iarna o regreți că n-ai pus mai mult

rosii-marinate-dulci-aromate
Conserve și murături

Roșii marinate dulci și aromate – conservate pentru iarnă în borcane de 1 litru

salata-ardeleneasca-iarna-conserve
Conserve și murături

Salată „din tot ce rămâne” pentru iarnă – pun toamna peste 15 borcane cu salată ardelenească

verdeata-iarna-fara-cheltuieli
Conserve și murături

Verdeață păstrată pentru iarnă: așa fac eu și își menține perfect gustul

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post – se topesc în gură pur și simplu

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de Post. Rapidă și foarte gustoasă

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară