angela.
23 iunie (luni), 2025
angela.

Cel mai bune sărățele cu brânză La mine acesta este rețeta preferată!

saratele cu branza

Fursecurile sărate cu cașcaval sunt un aperitiv clasic, extrem de apreciat pentru gustul intens, textura fragedă și faptul că se păstrează foarte bine mai multe zile. Sunt perfecte pentru platouri festive, picnicuri sau gustări rapide și nu sunt perisabile, deci pot fi pregătite cu câteva zile înainte fără nicio grijă. Se frământă ușor, nu conțin ingrediente complicate și pot fi adaptate în multe variante.

Aluatul, pe bază de margarină, smântână și cașcaval, devine fraged și ușor stratificat, mai ales dacă îl rulezi și îl lași la rece. Coaja crocantă și toppingurile (ou, cașcaval, semințe) transformă aceste fursecuri simple în ceva special – un preparat care merge bine și alături de un pahar de vin sau ca gustare pe masă la orice eveniment.

Ingrediente

  • 500 g făină
  • 250 g margarină Rama (sau aceeași cantitate de unt sau untură)
  • 200 g cașcaval ras
  • sare (eu am pus o linguriță)
  • 1 borcan mare de smântână (eu am avut unul de 800 g, din care am pus cam 6 linguri mari)

Deasupra: ou + cașcaval.

Mod de preparare

Se poate să fie necesar și 600 g de făină.

Mai întâi fărâmițezi făina cu o bucată de margarină Rama, apoi adaugi o linguriță rasă de sare, un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu (poate fi omis) și 200 g de cașcaval ras. Frămânți cu cele șase linguri mari de smântână.

Întinzi o dată aluatul și îl rulezi ca pe cozonac, pentru a obține straturi. Îl lași 15 minute la frigider. Îl întinzi la grosimea unui deget mic, îl ungi cu ou și presari cașcaval ras, semințe de susan sau puțin mac. Îl tai cu un cutter de pizza. Am copt la 200°C timp de 15–20 de minute.

– Plus 1 lingură de oțet. Asta îl face mai fraged, nu se întărește.

Altă variantă:

250 g margarină, 250 g brânză de vaci, 250 g făină, 20 g sare, cașcaval pentru deasupra, ou pentru uns! (nu necesită nici praf de copt, nici drojdie)

sau  250 g margarină, 250 g brânză de vaci, 250 g făină, sare. Se frământă, se lasă la rece 1–2 ore. Se întinde subțire, se unge cu ou, se presară cașcaval ras. Foarte gustos.

Fursecuri crocante cu cașcaval și oțet

  • 350 g făină albă
  • 250 g margarină sau untură
  • 20 g drojdie
  • 1 lingură de oțet de 10%
  • 2 lingurițe de sare (eu pun doar 1½ pentru că mănânc mai puțin sărat)
  • 1 lingură cu vârf de smântână
  • 1 gălbenuș
  • 100 g cașcaval ras

Se frământă toate, se lasă la frigider aproximativ 8 ore. Apoi se întinde aluatul la 4–5 mm grosime (eu l-am întins mai subțire și l-am tăiat fâșii), se unge cu ou, se presară cașcaval sau semințe, se taie fâșii. Se pun în tavă și se mai lasă la dospit 30 de minute. Se coc în cuptor preîncălzit la 180°C timp de 20 de minute.

Tags: Retete de fursecuri

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Conserve și murături

Dulceață de morcovi delicioasă și surprinzător de gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

retete de dulceata de conuri
Rețete

Rețete sănătoase și delicioase din conuri de pin sau de brad

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de post, rapidă și foarte gustoasă

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară