Pentru a nu folosi diferiți coloranți alimentari pentru culoare, eu folosesc întotdeauna coajă de ceapă pentru untură. Astfel, gustul rezultă a fi original, iar culoarea gustării arată naturală și foarte frumoasa.
Această rețetă a fost folosită chiar și pe vremuri, iar astăzi, a fost pur și simplu „modificată” puțin, dar baza este încă ceapa. Asa se prepara slanina, burta de porc, ceafa de porc, ciolanul de porc etc.
Ingrediente necesare:
- Slăninuță – 1 kg (cu carne)
- Sare – 100 g
- frunza de dafin – 4 buc.
- Boabe de piper negru – 8 buc.
- Coji de ceapă – 150 g
- Usturoi – 1 căpățână
- Piper negru – la gust
- Boia iute – la gust
- Sare – 1 lingura
- frunza de dafin – 5 buc.
Mod de preparare:
Slaninuta cu stratul de carne se spală și se usucă. Mai întâi se spală cojile de ceapă și se toarnă apă, se aduce la fierbere. Pune slanina, taiata bucati, in coji, adauga sare, foi de dafin si piper. Gatiti 30 de minute dupa fierbere.
Frunza de dafin (5 bucati) se zdrobeste si se amesteca cu usturoiul trecut printr-o presa. Aici adaugam sare, un amestec de boia de ardei si condimente dupa gustul tau.
Lăsăm untura la macerat in aceasta compozitie. Scoatem bucatile si lasam sa se scurga bulionul.
Mai apoi, slaninuta se freacă cu un sos de usturoi, sare și condimente. Învelim toate bucățile de slanina în hartie de copt și le punem peste noapte la frigider.
O astfel de slanina o păstrez în hartie de copt, la congelator și, dacă este necesar, scot doar o bucată, o tai în felii subțiri și o servesc la masă. Pofta buna!