angela.
10 iulie (joi), 2025
angela.

SUPĂ de PUI și OREZ – Un adevărat DELICIU plin de SAVOARE. Rețetă MAI BUNĂ ca la RESTAURANT

supa-de-pui-reteta

Supa de pui cu orez este o mâncare delicioasă, care e prepara rapid și este plină de savoare. Nu vei crede cât de ușor (și accesibil!) este să faci o supă de calitate de restaurant chiar la tine acasă. Dar, daca stau sa ma gandesc mai bine, este chiar mai buna decat la restaurant!

Ingrediente:

  • Ulei de măsline: 1 lingură
  • Ceapă galbenă mică: 1 buc., tocată
  • Morcovi medii: 4 buc., curățați și tocați
  • Țelină: 4 tije, tocate
  • Usturoi: 3 căței, tocați mărunt
  • Cimbru uscat: 2 lingurițe
  • Oregano uscat: 1 linguriță
  • Orez alb: 120 grame (aproximativ 1/2 cană) – eu folosesc orezul basmati.
  • Apă: 1,5 litri (aproximativ 6 căni)
  • Pui fără piele și pulpe: 680 grame
  • Sare fină de mare: 2 lingurițe
  • Piper negru măcinat: 1 linguriță

Mod de preparare:

Pasul 1: 

Încălzește o lingură de ulei de măsline într-o oală mare, la foc mediu spre mare. Adaugă ceapa tocată, morcovii și țelina.

Sotează-le până când se înmoaie, ceea ce ar trebui să dureze între 5 și 8 minute. Apoi, adaugă usturoiul tocat, cimbrul și oregano-ul. Amestecă totul pentru încă un minut, lăsând aromele să se îmbine perfect.

Pasul 2: 

Toarnă 1,5 litri de apă în oală, urmat de orezul alb, pieptul și pulpele de pui, sarea și piperul. Crește focul și adu lichidul la punctul de fierbere.

Pasul 3: 

Odată ce apa începe să fiarbă, reduce focul și acoperă oala. Lasă supa să fiarbă la foc mic până când puiul atinge o temperatură internă de 74ºC, adică aproximativ 15-20 de minute.

Pasul 4: 

Folosind clești, scoate cu grijă puiul din oală și așează-l pe o tăbliță de tăiat. Cu ajutorul a două furculițe, desfă puiul sau taie-l în bucăți mici cu un cuțit. Returnează puiul în supă și ajustează condimentele după gust. (De obicei, eu mai adaug încă o jumătate de linguriță de sare.)

Pasul 5: 

Servește supa caldă și bucură-te de o masă delicioasă. Supa care ramane poate fi păstrată într-un recipient ermetic în frigider, pentru până la 4 zile.

Acum ai toate secretele pentru a prepara o supă de pui cu orez de calitate de restaurant, chiar în confortul bucătăriei tale. Poftă bună!

Întrebări din comentarii de pe facebeook:

Am selectat cateva din intrebarile dvs de pe facebook si raspund aici deoarce sunt foarte frecvente.

Pot folosi orez brun în loc de orez alb?

Orezul brun necesită aproximativ 45 de minute pentru a fi gătit pe aragaz, așa că în acest caz, s-ar putea să ajungi să gătești prea mult puiul și legumele. Poți să încerci, dar din experiența mea, orezul basmati sau jasmine se potrivește cel mai bine în această rețetă.

Pot folosi ierburi proaspete în loc de cele uscate?

Desigur! Atunci când folosești ierburi proaspete, vei avea nevoie, de obicei, de o cantitate de trei ori mai mare comparativ cu versiunea uscată.

Ar trebui să gătesc orezul înainte de a-l adăuga în supă?

Nu, această rețetă de supă de pui a fost concepută astfel încât orezul să fie gătit împreună cu celelalte ingrediente. Orezul va elibera amidon în timp ce se gătește, îngroșând ușor supa. Dacă alegi să gătești orezul separat, vei avea probabil nevoie de mai puțin lichid decât cere rețeta.

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Conserve și murături

Dulceață de morcovi delicioasă și surprinzător de gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

retete de dulceata de conuri
Rețete

Rețete sănătoase și delicioase din conuri de pin sau de brad

  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de post, rapidă și foarte gustoasă

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară