Pentru a face un întreg munte de tocinei leneși cu varză și verdeață, veți avea nevoie, desigur, de varză și verdeață. Nu trebuie neaparat sa folositi verdeata pe care am folosit-o eu, daca nu va place, ci o puteti inlocui cu ceea ce este pe gustul vostru.
Ingrediente:
- Chefir – 500 ml
- Ouă – 2 buc
- Bicarbonat de sodiu – 1 linguriță
- Sare – 1 linguriță
- făină de grâu – 350 g
- Varză albă – 400 g
- Morcov – 1 buc
- Ceapa verde – 15 g
- Pătrunjel – 15 g
- Mărar – 15 g
- Piper negru (măcinat) – după gust
- Ulei de floarea soarelui – 2 linguri
Vă împărtășesc modul de preparare:
Amestecați chefirul la temperatura camerei cu un tel într-un castron adânc, cu bicarbonat de sodiu, sare și ouă. Se toarnă treptat făina în bol, amestecând continuu. Amestecam aluatul, care va capata consistenta de smantana groasa.
Pentru umplutură se toacă varza cât mai marunt. Se rade morcovul pe răzătoarea medie. Amestecati produsele preparate cu mâinile, astfel încât să devină moi și să elibereze suc dupa care turnați-le în vasul cu aluat.
Tăiați verdeața și puneti-o la aluat. Adăugați piper negru măcinat după gust. Amesteca totul. Aluatul este gata!
E timpul să începi să coacem. Dacă este posibil, turnați aluatul într-un poș cu duză largă. Dacă nu aveti un poș, puteti forma tocineii cu ajutorul unei linguri si le puteti da forma dorita.
Încinge uleiul într-o tigaie. Puneți aluatul pe el, formând niște tocinei lungi. Prăjiți-le pe ambele părți la foc mediu până se rumenesc. Ar trebui să se încălzească bine.
Tocineii cu varză sunt gata. Serviți-i fierbinți, adăugând smântână, ketchup sau sos de usturoi. Pofta buna!